Ujedinjeni u borbi za sve naše ljude

U vreme globalne pandemije i borbe sa korona virusom, vlade, pojedinci i organizacije trude se da na najbolji mogući način odgovore na izazove sa kojima se suočava cela planeta

  • 0
Galenika fabrika Foto: Galenika Arhiva

Prenose se najbolje prakse, solidarnost postaje svakodnevnica, a kompanije, posebno one koje rade u više zemalja i na više kontinenta, imaju mogućnost da nova rešenja neverovatno brzo prenesu i na lokalna tržišta na kojima posluju, shvatajući da je celoj planeti neophodna pomoć u borbi protiv iste bolesti - i u Srbiji, i u Italiji, Norveškoj, Grčkoj, Australiji, Africi, Americi, Brazilu.

U Srbiji smo imali jedan po svemu poseban primer solidarnosti i podrške nacionalnoj borbi protiv COVID-19, a to je kompanija Galenika a.d. Beograd.

“Naša pomoć za sve naše ljude” je poruka koja je istaknuta u prvi plan filma kompanije Galenika, a koji simbolično predstavlja udružene napore svih zaposlenih koji su u prethodna dva meseca vredno radili, pokazujući sa koliko posvećenosti i ozbiljnosti pristupaju misiji brige o onome što nam je svima najvrednije, jer oni su čuvari zdravlja već 75 godina.

Tokom pandemije, ključni cilj kompanije Galenika bilo je obezbeđivanje kontinuiteta u proizvodnji i snabdevanju lekova u potrebnim količinama, za sve korisnike proizvoda i medicinske ustanove.

A kada je lek Hidroksihlorokin postao nada čitavog sveta, uspeli su da građanima Srbije obezbede dodatnu sigurnost, ujedinjenim naporima Galenikine porodice, tima sestrinske kompanije EMS iz Brazila, koja je solidarno obezbedila transfer tehnologije za proizvodnju ovog leka, i lokalnog tima u Srbiji.

Zahvaljujući strateškom partnerstvu, timskom duhu, stručnosti zaposlenih i prenošenju najbolje prakse, Galenika je krajem prošlog meseca proizvela ovaj lek sa ciljem da pomogne i zadovolji potrebe zdravstvenih ustanova u Srbiji i pacijenata širom zemlje.

Kao društveno odgovorna kompanija, Galenika je donirala kompletnu količinu proizvedenog Hidroksihlorokina u vrednosti od čak 400.000 evra. Pored solidarnosti, ovo je ujedno i značajan primer strateškog partnerstva Galenike i brazilske kompanije u kojem tehnološki transfer ima važnu ulogu, kako sada tako i u budućnosti. Štaviše, Galenika je sada trajno opremljena za proizvodnju u slučaju budućih hitnih potreba zdravstvenog sistema Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA