≫ 

Prete grad, olujni vetar i opasno vreme: RHMZ izdao upozorenje, narandžasti meteoalarm za dva dana

Pašće oko 40 mm kiše, a lokalno i više

  • 17

Grad sa jakim ili olujnim vetrom i velikom količinom padavina, od 20 do 40 mm, a lokalno i više za 24 sata najavljeni su za utorak i sredu. Usled pojave ovih vremenskih nepogoda, RHMZ je izdao i upozorenje sa žutim i narandžastim meteoalarmom.

Kako je objašnjeno na sajtu RHMZ,  narandžasti meteoalarm je znak da je vreme opasno, odnosno da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

RHMZ, alarm Meteoalarm za utorak, Printskrin: RHMZ

Tada treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Sutra će vreme biti promenljivo oblačno. Očekuju se kiša i pljuskovi sa grmljavinom koje će ujutro i pre podne biti lokalnog karaktera, a intenziviraće se posle podne najpre na zapadu i jugozapadu zemlje, a uveče i u toku noći u većini krajeva uz lokalnu pojavu vremenskih nepogoda sa obilnim pljuskovima i gradom.

RHMZ, alarm Narandžasti meteoalarm za sredu na nivou cele Srbije, Printskrin: RHMZ

Duvaće slab i umeren severni i severoistočni vetar, u zoni pljuskova ponegde jak i olujni. Najniža temperaturakretaće se od 12 do 16 stepeni, a najviša od 22 do 29.

Pretežno oblačno i nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom prognozirani su za sredu. Posle podne i uveče na severu, a u toku noći i u zapadnim i centralnim delovima Srbije doći će do prestanka padavina. Duvaće umeren severni i severozapadni vetar, u zoni pljuskova ponegde jak i olujni. Najniža temperatura kretaće se od 13 do 17 stepeni, a najviša od 19 do 24.

RHMZ, upozorenje Printskrin: RHMZ

U četvrtak se na jugu i istoku Srbije očekuje oblačno vreme sa kišom. Obilnije padavine prognozirane su u prvom delu dana.

U ostalim krajevima doći će do razvedravanja. Vetar će biti slab i umeren, severni. Najniža temperatura kretaćee se od 10 do 15 stepeni, a najviša od 15 do 22 stepena.

Video: Nevreme u Nišu oborilo drvo, oštećeno sedam automobila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki Tamo

    18. maj 2020 | 14:20

    Znači biće lepo vreme sa dosta suncanih inervala, bez vetra i kiše.

  • Đorđe T.

    18. maj 2020 | 14:38

    Uzeli pelcer od Amera sa tim obojenim alarmima , kao da živimo u ravnicama Teksasa , gde vitlaju tornada ! Pitam se , dali naši meteorolozi ponekad pogledaju u nebo !

  • Boža zemunac

    18. maj 2020 | 14:16

    Ništa ja njima ne verujem . Kada ustanem i pogledam u nebo znam koliko je sati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA