• 1

"Broj zaraženih u Vranju dodatno porastao": Brnabić za sutra zakazala sastanak Kriznog štaba

- Pratićemo rezultate, proširen je obim testiranja. Zdravlje je apsolutno na prvom mestu - rekla je Brnabić

  • 1

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se danas dodatno povećao broj zadraženih Kovidom 19 u Vranju, ali da je situacija i dalje pod kontrolom.

Ona je rekla da je reč o lokalnom žarištu, a da je u ovom trenutku situacija na nivou cele Srbije pod kontrolom i da veruje da će i situacija u Vranju biti rešena.

- Za sutra sam zakazala sastanak Kriznog štaba, da razgovaramo da li je potrebno bilo šta preduzeti. Sada ne planiramo nikakve nove mere, ali apelujem još jednom na sve - kriza nije gotova. Izašli smo iz najgorih vremena i možemo da živimo koliko-toliko normalno, ali i dalje moramo da nosimo maske, da pazimo na distancu - rekla je premijerka.

Brnabić je rekla da se situacija prati detaljno i kontinuirano, da je zato odlučeno da se nastave proširena testiranja, između 5.000 i 6.000 ljudi dnevno, upravo kako bi se znalo ukoliko se pojavi bilo kakvo lokalno žarište i kako bi odmah moglo da se reaguje, da se identifikuju svi asimptomatski slučajevi, a Kovid 19 iskoreni u celoj Srbiji.

- Imali smo jednu kriznu situaciju u Nišu, lokalno žarište u Leskovcu, sada imamo u Vranju. Videćete informacija, ali i danas se povećava dodatno broj zaraženih u Vranju, ali je to i dalje pod kontrolom - rekla je Brnabić.

BEOGRAD KRIZNI ŠTAB ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA

Premijerka je istakla da uvek govori o brojevima na nivou cele Srbije - Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka je istakla da uvek govori o brojevima na nivou cele Srbije, jer se onda vidi da li je situacija pod kontrolom, te da deluje da u ovom trenutku ona jeste pod kontrolom i da ćemo uspeti da se izborimo.

Brnabić je još jednom apelovala na sve da ne zaborave da još nismo proglasili sveukupnu pobedu, već da je epidemija još tu, i da možemo da živimo i radimo uz sve mere prevencije.

- Pratićemo rezultate, proširen je obim testiranja. Zdravlje je apsolutno na prvom mestu - rekla je Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima