≫ 

Skoro da nema kuće sa čitavim krovom u sjeničkom selu Bagačiće: Grad je sve urnisao

Trava je ostala bela od velike količine grada koji je ispadao

  • 20

Mnoge kuće u sjeničkom selu Bagačiće ostale su ogoljene pošto je nad selom ispadao grad. Trava je ostala bela od velike količine grada koji je ispadao, a na svom rušilačkom putu, grad je lomio i granje. Nevreme je oko 15 sati protutnjalo i kroz sela Čipalje, Fiulje, Gornja Vapa i Štavalj. 

Tokom popodneva, u selima oko Novog Pazara padao je grad veličine jajeta, a pričinjena je znatna materijalna šteta na objektima i usevima.

Olujno nevreme zahvatilo je danas oko 15 časova zapadnu Srbiju i Peštersku vistoravan. Na Goliji je takođe tokom popodneva padao grad veličine oraha, kao i u Kruševcu, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Aleksandrovcu...

Nebo se spustilo na zemlju

- Oluja je bila stravična, nebo se spustilo na zamlju a onda je krenuo grad. Sve je trajalo oko 15 minuta i verujte da smo se bili uplašili. Teško da je šta ostalo od letine iza ovoga - rekao je za RINU Željko Vranić iz Sjenice.

U opštini Ivanjica grad se zabeleo u ataru sela Bele Vode, pričinivši štetu na malinjacima.

I večeras do 20.22, meteorolozi najavljuju da su u centralnim krajevima, na jugozapadu, jugoistoku i istoku zemlje mogući lokalni pljuskovi praćeni grmnljavinom, ponegde sa gradom i jakim vetrom.

Meteorolozi upozoravaju da će sutra biti mogući nagli porasti vodostaja na bujičnim vodotocima slivova Jadra, Kolubare, Zapadne Morave, Belog i Crnog Timoka, Mlave i Peka.

- Kasnije popodne, uveče i noću, kao i u sredu nestabilno sa lokalnom pojavom vremenskih nepogoda (velika količina padavina, grad, jak i olujni vetar), sa najvećom verovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije. U većini mesta se očekuje od 20 do 40 mm kiše za 24 h, lokalno i više - stoji u upozorenju RHMZ.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    19. maj 2020 | 20:24

    Zao mi ljudi kojima je krov skroz unisten jer znam koliko su skupi radovi oko krova i sam crep,neznam dali imaju pravo na pomoc drzave ali bilo bi lepo da opstina ima razumevanja za te ljude koliko toliko da se steta sanira

  • Ivica Adamov

    19. maj 2020 | 20:43

    Steta nastala ovom nepogodom je totalna. Mogu samo da zamislim kako je narodu iz gradom pogodjenih krajeva. citam ovaj tekst i gledam slike sa drustvom. Po nasem misljenju hitno se mora organizovati pomoc pogodjenim mestima, kako u materijalu, tako i u radnoj snazi koja bi sto pre ostecene kuce dovela u prvobitno stanje.

  • Jex

    19. maj 2020 | 20:39

    Strasno.Ovo je preskupo popraviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA