≫ 

Ovde i krave nose "maske": Neobičan prizor iz "Kamenog sela" kraj Pirota

U pitanju, naravno, nije nikakva zaštita od virusa, već svojevrsni lokalni patent

  • 12

"U Kamenom selu pored Pirota čule su i krave da će kažnjavati sve one koji ne nose maske zbog korone, pa su i one stavile maske. Ali improvizovane, da se vidi da su Piroćanke".

Ovako se našalio Ivan Petrović, čovek iz sela Gostuša koji je fotografisao svog komšiju Vasilija Vlatkovića (75) dok je vodio svoje krave kroz selo - sa maskom.

U pitanju, naravno, nije nikakva zaštita od virusa, već svojevrsni lokalni patent koji pomaže deda Vasiliju d amu krave ne pasu kraj puta.

Naime, kako ovaj čovek koristi krave za prevoz drva, veliki problem bilo bi da one skrenu s puta.

- To su brnjice koje se nose kada se sanke nečim natovare. Dok krave idu putem, a gazda zaostane za njima, one skrenu sa puta da pasu i tako mogu da prevrnu tovar, a ja sam iskoristio priliku da se našalim sa koronom - ispričao nam je Ivan.

Inače, selo Gostuša nazvano je "Kamenim selom" zbog neobične arhitektura, odnosno kuća koje su umesto crepom prekrivene kamenom. Selo se nalazi nedaleko od Zavojskog jezera, veoma je staro i okruženo čistom prirodom.

Pogledajte kako izgleda selo Gostuša:

Video: Krava otvorila vrata na kombiju usred vožnje i lagano se išetala: Vožač ni da se okrene

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA