• 12

Ovde i krave nose "maske": Neobičan prizor iz "Kamenog sela" kraj Pirota

U pitanju, naravno, nije nikakva zaštita od virusa, već svojevrsni lokalni patent

  • 12

"U Kamenom selu pored Pirota čule su i krave da će kažnjavati sve one koji ne nose maske zbog korone, pa su i one stavile maske. Ali improvizovane, da se vidi da su Piroćanke".

Ovako se našalio Ivan Petrović, čovek iz sela Gostuša koji je fotografisao svog komšiju Vasilija Vlatkovića (75) dok je vodio svoje krave kroz selo - sa maskom.

U pitanju, naravno, nije nikakva zaštita od virusa, već svojevrsni lokalni patent koji pomaže deda Vasiliju d amu krave ne pasu kraj puta.

Naime, kako ovaj čovek koristi krave za prevoz drva, veliki problem bilo bi da one skrenu s puta.

- To su brnjice koje se nose kada se sanke nečim natovare. Dok krave idu putem, a gazda zaostane za njima, one skrenu sa puta da pasu i tako mogu da prevrnu tovar, a ja sam iskoristio priliku da se našalim sa koronom - ispričao nam je Ivan.

Inače, selo Gostuša nazvano je "Kamenim selom" zbog neobične arhitektura, odnosno kuća koje su umesto crepom prekrivene kamenom. Selo se nalazi nedaleko od Zavojskog jezera, veoma je staro i okruženo čistom prirodom.

Pogledajte kako izgleda selo Gostuša:

Video: Krava otvorila vrata na kombiju usred vožnje i lagano se išetala: Vožač ni da se okrene

(M. B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silvana Petrovic

    U ovu svrhu se kravama stavljaju mrezaste korpe od gvozdja na usta,ovaj covek verovatno to nije imao pa se snaso na odgovarajuci nacin.

  • J...

    I kako disu te zivotinje???nekad su postojale korpe za krave kao sto sad ima za kucice!!!ovako zivotinje ne mogu da disu!!!!

  • Vlada

    I da kažemo da je Zavojsko jezero dobilo ime po potopljenom selu Zavoj čije su kuće takođe bile pokrivene kamenom. Jezero je nastalo tako što je usled prirodne katastrofe došlo do pregrađivanja rečice i stvaranja jezera. Upitani je klizište gde se ogromno brdo smirilo u tok reke.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima