≫ 

Roditelji ogorčeni: Bodljikava žica, izbijaju zmije, ne znamo da li decu šaljemo u školu ili logor

Rukovodstvo škole potvrđuje da je bodljikava žica postavljena, ali ne ispred škole, već iza školskog obejkta

  • 2
dečji kamp: Zgrada u selu Savkovići kod Ljubovije okružena bodljikavom žicom Foto: RINA

Roditelji i rodbina dece koja pohađaju nastavu u OŠ "Petar Vragolić" u selu Savković kod Ljubovije, ogorčeni su jer je umesto klasične ograde, ova obrazovna ustanova ograđena - bodljikavom žicom.

- Ne znamo da li nam deca idu u logor ili u školu. Plašimo se da se u nekoj od svojih dečijih igara ne povrede. Veliki problem predstavljaju i posečeni borovi, čiji ostaci su ostali u dvorištu. Sada je to ruglo, izbijaju zmije sa svih strana - kaže stric dvoje mališana koji pohađaju nastavu u ovoj školi, Borivoje Tomić.

Međutim, rukovodstvo škole, za agenciju RINA, potvrđuje da je bodljikava žica postavljena, ali ne ispred škole, već iza školskog obejkta.

- Bodljikava žica postavljena je da bi se zaštitili od divljači kao i stoke koja je ulazila u dvorište. Ograđivanje nije završeno, i ispred ove ograde, pre seprembra biće postavljena druga tako da će đaci biti bezbedni i u školskom dvorištu - rekao je Vasilije Đukanović, direktor škole.

Savkovići su od centra Ljubovije udaljeni 18 kilometara i nalaze se na padinama planine Bobije, a školu u ovom selu trenutno pohađa osam učenika od prvog do četvrtog razreda.

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ENA

    21. maj 2020 | 13:17

    Mi u 21 veku jos koristimo bodljikavu zicu za ogradu i to oko skole.Pa da li je to stvarno normalno i da li je taj cobanin normalan kojem je palo na pamet da stavi ovakvu ogradu oko skole?Bruka i sramota !

  • Duska

    21. maj 2020 | 15:21

    Da sve je tako,ali ta ograda je najmanji problem.Skola nema ogradu decenijama u nazad.Tako da osim ograde ima vise problema kao sto su putevi,osvetljenje,manjak ljudi i dece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA