• 0

Građevinski fakultet promenio pravila: Do diplome inženjera od sada za samo tri godine!

Odsada je sistem tri plus dva

  • 0

Studiranje na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu od iduće godine trajaće tri godine za osnovne i dve godine za master studije.

Ovom izmenom, uz osavremenjavanje nastavnih planova, način studiranja biće dodatno prilagođen studentima, ali i njihovim budućim poslodavcima.

Dekan Građevinskog fakulteta prof. dr Vladan Kuzmanović kaže da je proces akreditacije novog programa priveden kraju i da će važiti za studente koji studije građevine i geodezije upišu od iduće godine.

Dr Vladan M. Kuzmanović, dekan građevinskog fakulteta

Profesrog dr Vladan M. Kuzmanović, dekan građevinskog fakultetaFoto: grf.bg.ac.rs

- Novi programi omogućavaju studentima da nakon trogodišnjih osnovnih studija već počnu da rade i nastave školovanje uz posao ukoliko to žele. Drugima će, pak, povećati mobilnost i omogućiti im da nastave usavršavanje na Građevinskom fakultetu ili nekom od srodnih evropskih fakulteta, koji takođe koriste isti model studija: tri godine za osnovne i dve za master studije - kaže profesor Kuzmanović.

Iako novi format studiranja važi od iduće godine, dekan Građevinskog fakulteta napominje da i studenti koji se upišu ove godine mogu da računaju na učenje po modernom, savremenom programu koji pruža celovit korpus znanja potrebnih građevinskom inženjeru sadašnjice.

- Nismo čekali novu akreditaciju kako bismo osavremenili nastavu - napomenuo je dekan Kuzmanović.

Ove godine za buduće studente na osnovnim studijama otvoreno je 340 mesta na studijskom programu Građevinarstvo (od čega 240 budžetskih i 100 samofinansirajućih) i 60 mesta na studijskom programu Geodezija i geoinformatika (40 budžetskih i 20 samofinansirajućih).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima