≫ 

Kraljevački Regan ne staje: Najstariji direktor (91) u Srbiji izborio se još jednom za svoje meštane

Toliko je uporan da mu i lokalna samouprava izlazi u susret

  • 2
Vlasto Voštinić, Regan, Kraljevo Foto: RINA

Vlasto Voštinić iz Pekčanice kod Kraljeva, daleko poznatiji kao Regan, iako je zakoračio u desetu deceniju, s punim elanom i energijom nastavlja da rešava brojne komunalne probleme u mesnoj zajednici Roćevići, na čijem je čelu bio tri puna mandata, ali i na oživljavanju rada Zemljoradničke zadruge ,,Roćevka“ kojom direktoruje pune tri i po decenije.

Vest o njemu pre mesec dana obišla je Srbiju, a to je ovom vrednom starcu dalo još veći elan da se bori za interese svojih meštana. Priprema dokumentaciju za rekonstrukciju i asfaltiranje puta Roćevići-Veličkovača-Vranovac, zatim rekonstrukciju mosta na Mirajićkoj reci u sklopu pomenute saobraćajnice kao i iznalaženju mogućnosti za petodnevni rad seoske apoteke u punom radnom vremenu. Najstariji direktor u Srbiji naišao je i na razumevanje lokalne samouprave.

Vlasto Voštinić, Regan, Kraljevo Foto: RINA

- Put Roćevići-Vranovac, u dužini od oko šest kilometara, je veoma važan za tamošnje meštane i ja sam saglasan da treba da se uradi. S obzirom na to da lokalna samouprava u ovom trenutku ne raspolaže potrebnim sredstvima za rekonstrukciju i asfaltiranje tog puta, tražiću sastanak sa Zoranom Drobnjakom, direktorom Javnog preduzeća ,,Putevi Srbije“ kako bismo preko ovog preduzeća došli do potrebnih sredstava. Uvek smo nailazili na razumevanje u ,,Putevima Srbije“, nadam se pozitivnom ishodu i u ovom slučaju - rekao je za RINU, Predrag Terzić.

Terzić je obećao pomoć mesnoj zajednici Roćevići i u rešavanju drugih infrastrukturnih problema kao i podršku u oživljavanju rada Zemljoradničke zadruge ,,Roćevka“, a važni razgovori Regana iz Pekčanice, očekuju i u zadružnom savezu Srbije i sa ministrom za regionalni razvoj Milanom Krkobabićem.

Video: Milan Kovačić proslavio je svoj 99. rođendan, a glavne zvezde na žurci bile su dame

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    8. jun 2020 | 10:46

    Neka ga ako je dobar meštanima i radnicima,neka je živ i zdrav, što valja ne treba menjati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA