≫ 

Nevreme pogodilo Srbiju: Potop u Beogradu, u Srbobranu tukao grad, izdat narandžasti meteoalarm

U narednih nekoliko sati očekuju se pljuskovi i grmljavina, a ponegde i kratkotrajna pojava grada

  • 45
Nevreme, Beograd, kiša, grad Foto: Tanjug/Rade Prelić

Najavljivano nevreme praćeno pljuskovima, grmljavinom i grmljavinskim nepogodama stiglo je u Srbiju. Prvi na udaru su okolina Srbobrana i Beograd gde je pala velika količina kiše za kratko vreme.

Na Voždovcu je pljuštalo, a u svega nekoliko minuta pala je ogromna količina kiše, te su ulice u ovom delu prestonice gotovo potopoljene.

Nevreme je ovog popodneva pogodilo i okolinu Srbobrana. Jako nevreme praćeno pljuskovima i gradom pogodilo je mesto Turija.

Tamni oblaci nadvili su se i nad Bogojevom u Bačkoj.

Više od sat vremena grmi u Žitištu gde je počela da pada kiša. U susednom selu Torak dosad je, kako, kažu meštani, palo oko 30 litara kiše, ali i sitan grad.

Jake grmljavine zahvatile su i Vršac, Valjevo, Smederevo, Vladimirovac.

Pljuskovi sa grmljavinom pogodili su i Rumu, kao i Čurug gde lije kao iz kabla i pada grad.

View this post on Instagram

Malo pre pročitah kod @masha_kindjer kako ne zna kuda žuri, ili nešto sl. tome. Ja danas. Odlazim u Poštansku štedionicu da uplatim pazar, 12km. od mesta u kome živim. Sve divno, krasno...oblaci preeeeelepi...ali nemam vremena da stanem i slikam ih, jer zakasniću. Razočarana odustanem. Ulazim u Čurug i posle možda jednog kilometra shvatim da je ispred mene kišna zavesa. Džedžala sam u autu (otuda snimak) nekih 5-7 minuta i shvatila da će zatvoriti. Onda sam istrčala, napunila patike vodom, frizura od prekjuče se ne važi...a baš je bila lepa. Ali to nije kraj priče. Krenem ja kući...jer žurim kući...zašto? Evo ne znam! Sama živim i mogu nikad' da se ne vratim...ali, ne lezi vraže! Krenem i shvatim da ne mogu da vozim zbog siline kiše, leda, prirode...zaustavim se na pumpi na izlazu iz sela. Čekićam tamo nekih desetak minuta i učini mi se da je opasnost prestala i krenem. Znači, nikada, ali nikada za mojih 30 i kusur godina iskustva u vožnji ovo nisam doživela! Ne vidi se put, ne vidi se bela linija, ne vidi se NIŠTA! I pitam se...zašto nisam leeeepo ušla u restoran koji je u sklopu benzinske pumpe, popila piće, šta god, nego sam samo htela da dođem kući! Zašto sam žurila kući??? Zašto sam žurila bilo gde? #storm #oluja #led #nevreme #curug #zabalj #ice

A post shared by Malena (@malena_se_zovem) on

A da nas i narednih sati očekuju vremenske nepogode, najavio je u 17 sati i RHMZ.

- U naredna 4 sata mestimično pljuskovi i grmljavina, ponegde i kratkotrajna pojava grada. U pojedinim delovima Beograda pljuskovi i grmljavina - saopštenje je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Narandžasti meteoalarm Printskrin: RHMZ

RHMZ je izdao i narandžasti meteoalarm za skoro celu teritoriju zemlje. To znači da je vreme opasno, odnosno da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Pod narandžastim meteoalarmom su Banat, Srem, Beograd, Zapadna, Istočna, Jugoistočna Srbija, Šumadija i Pomoravlje.

kako je ranije upozorio RHMZ, danas i sutra biće nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuje velika količina padavina (od 20 do 30 mm za kratak vremenski period, ponegde i više) i grad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    8. jun 2020 | 18:16

    Koliko to Beograda ima u Srbiji? Kap kiše nije pala. Naprotiv, sija sunce sve vreme. Možda Beogradom smatrate Obrenovac, Mladenovac, Lazarevac, Stepojevac...

  • Leonidas

    8. jun 2020 | 19:41

    Što se mene tiče baš me briga da li pada ili ne pada i gde pada a gde ne. Žena zgužvala zeljanicu i sprčkala neku tortu. Večeras ćemo isterivati zlo a uterivati dobro. Bar nas komšije neće čuti. Sini munjo, udri grome...

  • Niko bitan

    8. jun 2020 | 19:07

    Sinoc oko 01:30 ,Borca,,Cenzar 1,potop Svi su pobegli sa automobilima da traze bolje mesto da im ne bi opet bili popljavljeni kao prosle godine. Jutros blato,grane,drvece na ulicama.Niko nije pipnuo kanalizaciju godinu dana.Sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA