≫ 

Papirno goveče pase smeće na Divčibarama: Ova slika je sramota svih nas

Nekad bila netaknuta priroda, danas mučan prizor

  • 7
Deponija, Divčibare Foto: Printskrin

Na Divčibarama, čuvenom srpskom turističkom mestu nadomak Valjeva, sa kojim se građani upoznaju još u osnovnoškolskim danima, načinjen je snimak koji je ražalostio mnoge planinare.

Prizorom su razočarani i ljubitelji prirode, jer je u javnost dospela ružna slika. Umesto dece na ekskurziji ili izletu, snimljena je divlja deponija.

Smeće koje je teško i razvrstati, jer se vide i celi odbačeni komadi nameštaja, ali i dušeci, drvo, ramovi, pvc; zatim najlon, ambalaža, plastika... nalazi se nadomak Crne reke, koja je donedavno u medijima predstavljana kao dragulj, biser i sinonim za netaknuto.

Pred sam kraj snimka zabeležen je i gest iz revolta. Naime grupica građana postavlila je papirnato goveče. Nekad ranije planine su bile rezervisane za pašu, sada, čini se, za odlaganje otpada.

Da li vi na seoskim drumovima srećete slično? Da li su izletišta u vašoj okolini prekrivena smećem?

Šaljite nam svoja iskustva na redakcija@telegraf.rs, a mi ćemo ih proslediti nadležnim ustanovama.

Video: Poražavajući prizor s Divčbara: Nikla deponija na čuvenom srpskom turističkom mestu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase

    9. jun 2020 | 09:21

    Nije sramota već nerad nadleznih organa i odsustvo pravosudnog sistema . Nije narod na zapadu nista kulturniji od nas vec su kazne (koje vaze za sve) strahovito velike ! Neki dan sam postavio pitanje na koji broj telefona mogu prijaviti osobu koja je otpadne vode iz kupatila sprovela u bunar i odgovor nisam dobio. Smeca ce biti dokle god se zakon ne pocne sprovoditi. Komunalna policija juri babe po pijaci , sramota. Sve njih treba poslati na divlje deponije i neka tamo pisu kazne. Kao saobracajcima uvesti norme!

  • Ej

    9. jun 2020 | 10:10

    Za ovo je kriv zakon i drzava!!!! Pa nije ovo prvi put!!!

  • Копач контејнера

    9. jun 2020 | 11:31

    Врло просто се могу идентификовати несавесни грађани. У сваком ђубрету постоји бар један рачун са именом и адресом. И то треба да ради ломунална полиција.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA