≫ 

Nadareni učenici polagali prijemni u Matematičkoj gimnaziji: Preliminarni rezultati na sajtu škole

Prijavilo se 217 kandidata

  • 0
Osnovna skola polaganje prijemnog prijemni ispit ucenici Foto: Profimedia/Alamy

Nadareni učenici koji žele da upišu Matematičku gimnaziju ili specijalizovana matematička odeljenja u gimnazijama danas su polagali prijemni ispit. Direktorka Matematičke gimnazije u Beogradu Mirjana Katić kaže da je prijemni protekao dobro i da su đaci odgovorno pristupili bezbednosnim merama koje su morale da se sprovedu zbog virusa korona.

- Prijavilo se 217 kandidata, a prijemni je polagalo 209 đaka. Počeli su da rade test u 10, završili su u 12 sati. Biće preliminarni rezultati danas popodne - kaže Katić.

Napominje da preliminarne rezultate đaci mogu videti na sajtu Matematičke gimanzije.

Prijemni ispiti se organizuju za upis u specijalizovana IT odeljenja, matematička, odeljenja za fiziku, istoriju i geografiju, biologiju i hemiju, scenske i audio-vizuelne umetnosti, filološke gimnazije, baletske, muzičke i likovne škole.

Prijavljivanje učenika i podnošenje sportske dokumentacije u Sportskoj gimnaziji i sportskim odeljenjima u gimnazijama počelo je juče i završava se danas u 16 sati.

Juče i danas organizovani su i prijemni ispiti u školama koje deo nastave ostvaruju na stranom jeziku.

Prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (matematika) i prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku (matematika/fizika) biće sutra u 10, odnosno 14 sati.

Talentovani đaci za scenske i audio-vizuelne umetnosti na proveru znanja idu u sredu 10. juna u 12 sati.

Nadareni za istoriju i geografiju prijemni će raditi u četvrtak 11. juna u 10 , odnosno 14 sati, dok će dan kasnije nadareni đaci proveravati sposobnosti za upis u specijalizovana odeljenja biologije i hemije (petak 12. jun, 10 sati, odnosno 12 sati).

Provera znanja za filološka odeljenja zakazana je za petak i subotu 12. i 13. juna u 10 sati.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA