≫ 

Jedanaestoro u porodici Budislava rođeno 27. u mesecu: Misle da je genetika ili vanzemaljska sila

Prvi među njima, začetnik loze "20-sedmaša", Budislav Slavković, rođen je 27. avgusta 1894. godine

  • 0
Rođendan, slavlje, torta Foto: Shutterstock

Život je toliko ispreplitao rođendane Budislava Slavkovića, uglednog domaćina iz Lužnice i njegovih potomaka u gradu na Lepenici, da je prosto neverovatno da se radi samo o slučaju. Tako je čak jedanaestoro najbliskijih rođaka na ovaj svet pristiglo 27. dana u mesecu. 

Prvi među njima, Budislav Slavković, rođen je 27. avgusta 1894. godine. Dakle, u noći uoči velikog srpskog praznika Velika Gospojina, koji je i crkvena slava u Lužnicama.

27. januar, avgust, jun

- Moja pokojna majka Dobrila rođena je baš na Svetog Savu, 27. januara 1924. godine. Pet i po godina kasnije, 27. avgusta 1929. godine, rodio se moj ujak Branko. Na isti dan kada se rodio njegov otac, odnosno moj deda Budislav - priča Miroslava Jovanović, koja, takođe, u matičnoj knjizi ima upisanu brojku 27. kao datum rođenja. Svet je ugledala uoči velikog srpskog praznika Vidovdana.

Genetska priroda broja 27

Da se ne radi samo o slučajnosti, Slavkovići su otpočeli da shvataju kada su se na isti datum rađala Brankova deca - Zorica, Zoran i Milica. Kada je 27. i to istog meseca na svet došao Miroslavin unuk Jovan, rođaci su bili potpuno sigurni da je rođenje na određeni datum "genetske prirode" - ili je u to umešana nekakva vanzemaljska sila.

Kad se umeša broj 16

Ni tu nije kraj neobičnim dolascima na ovaj svet Budislavljevih potomaka. Miroslavin sin Nebojša, snaja Violeta i unuk David rođeni su 16. dana u mesecu. Već posle nekoliko identičnih rođendana, pripadnici loze uglednog lužničkog ratara Budislava su, kada je trebalo da na svet dođe neko od potomaka, sa dosta sigurnosti iščekivali da će se radostan događaj desiti baš na dan koji je označen brojkom 27.

Video: Nadam se da je poslednji: Unuci baki otpevali rođendansku pesmu, a njen odgovor baš boli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA