≫ 

Dan nakon havarije u Trsteniku: Bujica bacala automobile jedne na druge, "nebitni" potok pravio haos

Stanovnici Pejovca nikada nisu videli ovako nešto

  • 1
Nevreme u Trsteniku Nevreme u Trsteniku / Foto: Miljan Milosavljević

Jedan običan potok nosio je kola, poplavio zgrade i naneo ogromnu materijalnu štetu u opštini Trstenik kada se juče, usled velike količine padavina, izlio iz svog korita.

Kako javljaju čitaoci portala Telegraf.rs, nevreme je najviše pogodilo jedan deo ovog mesta, dok se u centru grada gotovo nije osetilo.

- Do havarije je došlo u naselju Pejovac ili Trstenik 2. Iznad njega prolazi jedan potok koji je vrlo mali, rekli biste nebitan. Ipak, juče je za kratko vreme pala ogromna količina kiše, da se ništa od nje nije videlo. Toliki priliv vode potok verovatno nije mogao da izdrži i izlio se iz korita - kaže za Telegraf.rs Miljan Milosavljević.

Voda je prdrla u okolne zgrade, a u podrumima je njen nivo bio oko pola metra.

- Bujica koja je potekla ulicama ponela je automobile, nabacila ih jedan na drugi. Stanovnici Trstenika ovako nešto nikada nisu videli - dodaje on.

Kako kaže, sve nadležne službe izašle su danas na teren i bore se sa muljem, blatom i smećem koje je voda pokupila i razbacala po naselju. Materijalna šteta je, po prvim informacijama, znatna.

Podsetimo, područje Čačka, Kraljeva i Trstenika sinoć je pogodilo jako nevreme.

Video: Posledice nevremena u Trsteniku: Voda prodrla u više kuća, plivali automobili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA