≫ 

Brat i sestra služe Srbiji: Vojnici položili zakletvu, Katarina pozvala Petra da odu u vojsku

Martovska generacija javno pohvaljena za uspehe tokom epidemije

  • 4

Vojnici generacije "jun 2020" položili su danas zakletvu u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu.

Obraćajući se vojnicima, zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević rekao je da su vojnici danas "pred zastavom, starešinama i najbližima stali u stroj branilaca otadžbine", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Radivojević je rekao da je Srbija država slavne istorije, časne prošlosti, ponosnih i hrabrih ljudi i poručio pripadnicima Vojske da budu ponosni što su potomci slavnih predaka koji su u ratovima branili čast i slobodu naroda i svoje otadžbine.

On je istakao da se s ponosom odaje priznanje vojnicima martovske generacije koji su u potpunosti izvršili sve zadatke bez ijednog obolelog u borbi protiv virusa korona.

Među vojnicima koji su danas položili zakletvu su sestra i brat iz Batočine, Katarina i Petar Ilić, a starija sestra predložila je bratu da zajedno odu u vojsku.

- Oduvek me zanimalo sve što je vezano za vojsku i što nije baš tipično za ženu - navela je Katarina.

Petar je dodao da i njega zanima vojska, ali i da voli oružje, ističući podršku porodice i prijatelja.

Miloš Nikolić iz Novog Sada odlučio se za vojsku, jer je oduvek želeo da postane profesionalni vojnik, a da se potom dodatno školuje.

- Porodica je ponosna. Došao sam da osvetlam obraz svoje porodice, svog grada i svoje jedine države Srbije. Izazovi su već počeli, a sadašnja očekivanja su maksimalno ispunjena - naglasio je Nikolić koji je poručio vršnjacima da ne čekaju da vojni rok postane obavezan, već da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka.

Svečanosti u Valjevu pored predstavnika Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Grada Valjeva, prisustvovali su i članovi Srpske pravoslavne crkve i porodice i prijatelji vojnika.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA