≫ 

"Hvala što ste prepoznali istinu, a ne poznajete nas": Emotivne poruke Savića koji su opet sa ćerkom

Devojčica je oduzeta od roditelja pre 11 dana zbog propusta Centra za socijalni rad u Subotici

  • 35

Mala L. posle 10 dana agonije, od juče je ponovo u zagrljaju svojih roditelja Borisava i Biljane koji su je usvojili pre 8 meseci. Presrećni roditelji nisu krili radost pri ponovnom susretu u Palati Srbija, a posle konferencije za medije na kojoj je Savićima priređeno iznenađenje kada je u prostoriju sa crvenom ružom ušetala devojčica i potrčala im u zagrljaj, oglasila se i Biljana Savić, majka L.

- Hvala svima na nesebičnoj podršci! Bez vas, javnosti koja nas ne poznaje, ali je prepoznala istinu, bez najboljih komšija na svetu, mojih "Stepanovića", bez medija koji su ispratili priču od početka do kraja na primeren način, ništa ne bismo uradili - napisala je Biljana na svom Tviter nalogu.

Otac, Borisav Savić, podelio je na svom Tviter nalogu dečju pesmu "Dve su mečke" u izvođenju Dragana Lakovića uz komentar "Za našu malenu".

Podsetimo, devojčica je najpre data Savićima na usvajanje, ali im je posle 8 meseci iz Centra za socijalni rad u Subotici naređeno da vrate dete. Kao razlog navedena je prevelika razlika u godinama između usvojiteljke i devojčice.

Naime, prema Porodičnom zakonu, razlika između deteta i usvojitelja ne sme da bude manja od 18 godina, ali ni veća od 45, što je slučaj sa L. i Biljanom.

Lenka Savić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ipak, izuzetno, ministar može da donese odluku i dozvoli usvajanje ukoliko je to u najboljem interesu deteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    20. jun 2020 | 09:50

    Hvala Bogu da se sve zavrsili na pravedan nacin!!! Da devojcica bude srecna u zivotu! Za razliku od ranijih godina gde Centri nisu bili na strani deteta, vec korupcije, ovo je pravi primer postovanje Zakona zastite deteta!!! Doduse, moramo biti iskreni posteni, osecajni, emotivni, i nada sve briga o detetu ovoga puta Zakonski pripada uz sve pohvale ministru Djordjevicu!!! U najkraćem vremenskom roku dete je VRACENO kome i pripada, a direktora kaznio kako Zakon nalaze. U poslednjih 30 godina, Centri nisu imali prelaznu ocenu, cast malim izuzecima?! Ovo je primer kako se radi savesno, a samim Tim odlicna ocena za ulazak u EU.

  • Dr

    20. jun 2020 | 09:49

    Uzivajte uz ovog malog andjela I zbajte da ste veliki heroji

  • Luka

    20. jun 2020 | 12:14

    Koliko samo u ovom drustvu ima zlobe ,mržnje i zla ????? Umesto da su svi srecni sto je dete dobilo porodicu ,pojedincima nista ne valja !? Kako vas samo nije sramota da kritikujete te ljude! Samo zele da budu dobri roditelji ,i bice sigurno bolji od 90% vas koji ste protiv !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA