≫ 

RHMZ ponovo upozorava: Obilne padavine iznad većeg dela Srbije, opasnost preti i Beogradu

Kiša pravi probleme na rekama Tamiš i Bjelica

  • 1
Beograd, kiša, pljusak Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kiša, koja je noćas i jutros padala, i dalje je pretnja kada su u pitanju naši vodotokovi, jer kako navodi RHMZ u upozorenju, padavine se danas očekuju iznad većeg dela zemlje.

- Iznad većeg dela Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda velika količina padavina (40 milimetara i više za 24 časa), a u zapadnoj Srbiji i više od 60 milimetara za 24 časa. Sutra se obilne padavine očekuju u centralnim i južnim predelima (40 milimetara i više za 24 časa) - upozorava RHMZ.

Nakon ova dva dana, očekuje se stabilizacija vremena u Srbiji. Do tada, veliki su napori da se spreči izlivanje reka u opštini Lučani (sliv Bjelice), dok se Tamiš u Banatu već izlio i poplavio deo zemljišta, uključujući i jedan putni pravac.

Prema najavama meteorologa, do kraja meseca očekuje nas suvo i toplo vreme, tako da već od srede možemo da osetimo prve prave letnje dane, da bismo već za vikend uživali u temperaturama do 30 stepeni.

Video: Beograd ne pamti ovakvo nevreme koje se dogodilo pre nedelju dana

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    22. jun 2020 | 11:57

    U Beogradu cim padne jaci pljusak odma bude Beograd na vodi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA