Inspekcija proverava šta se desilo na porođaju zlatne Bobane, u ZC Zaječar

Bobana nije vodila trudnoću u ZC Zaječar, njena istorija u toj ustanovi potiče od dana kada je primljena na porođaj

  • 28
bobana veličković Foto: MN Press

Ministarstvo zdravlja uputiće inspekciju u Zdravstveni centar Zaječar gde se porodila naša zlatna olimpijka u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković a koja je juče preminula u 31. godini života u Kliničkom centru Srbije.

Bobana je dobila eklampsiju, najtežu bolest koja može da zadesi trudnicu a koja se neretko završava fatalno i po majku i po dete. Sreća, Bobana je rodila zdravu bebu, međutim, svoje najdraže zlato nije uspela da vidi.

Mlada olimpijka je nakon porođaja nekoliko dana provela u Zdravstvenom centru Zaječar, a nakon toga je transportovana u Beograd. Pre nego što je hospitalizovana u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, prvo je nakratko primljenu u jednu beogradsku ginekološko-akušersku kliniku, a zatim je prebačeni u KCS.

Kako smo uspeli da saznamo u Zdravstvenom centru Zaječar, ona uopšte nije vodila trudnoću kod njih.

Direktor ove zdravstvene ustanove dr Miroslav Stojanović za Telegraf.rs je kratko rekao da je ona postala njihov pacijent onog dana kada je došla na porođaj. Zasad, s obzirom na to da nema sve detalje, ne može ništa više da kaže.

- Mi imamo njenu istoriju od dana kada je primljena kod nas na porođaj. Pacijentkinja je, inače, borski osiguranik. Ništa više u vezi sa tim ne znamo, potrebno je da sakupimo sve validne informacije - rekao je kratko za naš portal dr Stojanović.

bobana veličković Nije videla i držala u naručju ni sekund svoje najdraže zlato Foto: MN Press

Kako saznajemo, Bobanu je porodio ugledni ginekolog Z. R., koji je mnogim pacijentkinjama spasao živote. S obzirom na to da je u noći između nedelje i ponedeljka dežurao, danas nije bio na poslu, te nismo uspeli da razgovaramo sa njim.

Bobana se porodila pre 20 dana. Rodila je zdravu bebu, ali se njeno stanje usleda eklampsije iskomplikovalo. Prebačena je i Beograd, gde je i preminula.

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    22. jun 2020 | 16:30

    Katastrofa je sto mlada zena izgubila zivot i sto je dete ostade bez majke a inspekcija po obicaju nece naci nista jer se doktori sami izmedju sebe stite lazirajuci dokumentaciju i ne zeleci da svedoce protiv kolege ,imam iskustva iz licnog slucaja iz kog smo jedva izvukli zivu glavu .🤔

  • Inspekcija ????

    22. jun 2020 | 17:13

    Nikada nista nisu nasli jer nisu ni zeleli naci , ova mlada zena nije bila pod dobrim strucnim nadzorom , problem se javio jos u trudnoci , a oni je prebacuju za BG tek kad je pala u komu umesto da je bila prebacena vec tokom trudnoce i to pod strogim nadzorom lekara . Sad se svi peru po obicaju , dete je nece ni upamtiti , a njenim roditeljima bol zauvek .

  • Srboljub

    22. jun 2020 | 15:47

    Kakva tuga, ovakva žena adjeo? Neka je andjeli čuvaju i neka svi pamte njen osmeh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA