• 6

Objavljeni preliminarni rezultati male mature: Roditelji i učenici primedbe upućuju danas

Кonačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 28. juna 2020. godine

  • 6
Polaganje, mala matura, škola

Foto: Nikola Tomić

Preliminarni rezultati završnog ispita za male maturante objavljeni su jutros  na sajtuwww.zios.mpn@gov.rs. Učenici koji nemaju mogućnost uvida u rezultate elektronskim putem, moći će to da urade u školi. Takođe, ukoliko učenici imaju bilo koji problem u pogledu uvida u test, potrebno je da se obrate matičnoj školi, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U slučaju primedbi na rezultate testa, roditelji i učenici, danas od 8 do 15 časova moći će pisanim putem da podnesu žalbu prvostepenoj ( školskoj) komisiji u matičnim školama, na obrascu broj 11, koji se može naći u školi ili na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na sledećem linku http://www.mpn.gov.rs/zavrsni-ispit-za-skolsku-2019-2020-godinu/

Prijem i rešavanje žalbi učenika na rezultate završnog ispita u drugostepenim (okružnim) komisijama je sutra, 24. juna 2020. godine od 8 do 16 časova.

Кonačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 28. juna 2020. godine.

Učenici osmog razreda polagali su završni ispit od 17. do 19. juna 2020. godine rešavanjem tri testa - testa iz srpskog/maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa.

- Uspeh iz osnovne škole boduje se sa 60 bodova, dok na osnovu uspeha na završnom ispitu učenik može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog/maternjeg jezika i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu - podsećaju u Ministarstvu prosvete.

Ove godine je po prvi put uspostavljen sistem realizacije završnog ispita koji je digitalizovan u svim procesima koji se tiču pripreme, pregledanja i obrade testova.

Video: Mala matura u doba korone: Za male maturante počeo završni ispit

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mama

    Sada je 14h a moje dete, kao ni mnoga u Srbiji, nema rezultate iz matematike. Bili smo u školi ali ni nastavnici nemaju uvid u rezultate. Ministarstvo nas upućuje na nastavnike a nastavnici na Ministarstvo. Sve u svemu - sramota. Tužno je samo što će sve ovo proći kao da se ništa nije ni desilo, u senci korone i izbora. Svi ćute i čekaju... a deca uplašena, zbunjena... Narod se potpuno ugasio, tuga...

  • Noname

    Moje dete tu da plače jer ne može da vidi rezultate iz matematike, a iz ostalih može neću dopustiti jer to ovi iz ministarstva su krivi

  • Coka

    Sramota,odlicni djaci odradili losije od dece koja uce?Prepisivalo se i guglàlo,jedini spas ovoj deci da ce pasti bodovi u odnosu na proslu godinu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima