≫ 

Snimak iz kola Hitne pomoći podigao buru: Ovako prevoze zaražene koronom iz Novog Pazara za Beograd?

Pacijenti koji su se poslednjih dana javljali za pomoć, imaju znatno težu kliničku sliku, naveo je direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović

  • 29

Korona virus buknuo je u Novom Pazaru prethodnih dana, gde je skok inficiranih zabeležen u nedelju, i to 52, što je najveći broj od početka pandemije i iznosio je ukupno 309 pozitivnih slučajeva. Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje, od 23. juna, taj broj nastavlja dramatično da raste, jer je u Novom Pazaru sada ukupno zaraženo 339 osoba, što je za 30 više u odnosu na poslednji izveštaj.

Na društvenim mrežama je tokom jučerašnjeg dana objavljen snimak na kojem se vide vozila Hitne pomoći ispred Opšte bolnice Novi Pazar a koji je ilustrovao ozbiljnost situacije u ovom gradu koji je ponovo postao žarište virusa Kovid-19.

Na video snimku se vide četiri ambulantna vozila, a svako od njih imalo je uključenu sirenu.

 

Građani su pak, ukrstili koplja oko toga da li su vozila koja su kretala iz novopazarske bolnice bila prazna. Jedan od pacijenata koji se nalazio u ambulantnom vozilu napravio snimak iz unutrašnjosti kako bi razrešio spor oko toga da li je u kolima bilo ljudi, što možete pogledati u snimku na početku teksta.

Kako se vidi iz priloženog, u kolima Hitne pomoći nalazi se nekoliko pacijenata, a jedan od njih ima i prikačene cevi sa kiseonikom. Svi pacijenti u vozilu imaju masku na licu. U kolima se nalazi i medicinsko osoblje koje na sebi ima skafander i vizir.

Oni su, kako tvrdi autor snimka, u tim trenucima voženi u Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa u Beogradu.

Kako se navodi, on ima težu kliničku sliku i prebačen je zajedno sa još 11 pacijenata u KBC Bežanijska kosa.

Ipak, i ovaj snimak naišao je na suprotstavljene komentare: dok se jedni mole za ozdravljenje ljudi koji su zaraženi koronom, drugi smatraju da je video isceniran.

- Ne vidim svrhu zaštitne maske i cevke sa kiseonikom zajedno. Očigledno da su scenaristi malo zeznuli stvar - jedan je od komentara.

- Koliko je bolestan da mu pada na pamet da snima, majko mila, šta se ovo radi i ko stoji iza ovoga - prokomentarisali su drugi. 

Od Opšte bolnice u Novom Pazaru i njenog direktora dr Meha Mahmutovića pokušali smo da dobijemo odgovore na pitanja o istinitosti ovih navoda.

Iz novopazarske bolnice nisu odgovorili na naša pitanja, a direktor nije odgovarao na naše pozive.

Zaraženo 20 lekara

Podsetimo, korona virusom zaraženo 20 lekara i gotovo 40 medicinskih sestara Opšte bolnice u Novom Pazaru, rekao je njen direktor Meho Mahmutović za RTV Novi Pazar.

Ocenio je da je virus mutirao i rekao da pacijenti, koji su se poslednjih dana javljali za pomoć, imaju znatno težu kliničku sliku.

- Imamo mnogo ozbiljnih pacijenata i zabrinjavajuće je da su svi koji su došli u poslednjih petnaestak dana, ozbiljno iscrpljeni, sa ozbiljnim upalama pluća. Najlakši su oni sa temperaturom, kašljem i malaksalošću - izjavio je Mahmutović.

Video: Završeno opremanje privremene Covid-19 bolnice u Novom Pazaru, uskoro stižu prvi pacijenti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jumbus61

    24. jun 2020 | 22:24

    Ovi ima da umru do Bg. ne od cowida već od sirena ...

  • Dzoni92bg

    24. jun 2020 | 22:41

    Naravno da je ovo sve laz, korona ni ne postoji

  • Pazarac

    24. jun 2020 | 23:54

    Ja i moja porodica smo zarazeni. Ne zelim ovo ni najvecem neprijatelju. Ovaj stres i muka ne trebaju nikom. Prvi sam galamio protiv karantina i smatrao izivljavanjem vlasti. Tu nisam bio u pravu, ali sada stamota je za drzavu sto se kriju brojke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA