≫ 

Dr Kisić: 143 osobe koje su juče potvrđene kao pozitivne, do tad su se kretale i širile virus

- Važno je da se svi ponašamo kao da smo potencijalni rezervoari zaraze - rekla je doktorka

  • 87
SRBIJA KORONA BILANS PREDRAG KON, DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević je gostujući u Novom jutru na TV Pink objasnila da je za sprečavanje širenja korona virusa ključno da se svako vodi pretpostavkom da ima virus u sebi i da može da zarazi nekoga i da se u skladu sa tim ponaša.

- Početak leta nije period kada očekujemo epidemiju respiratorne infekcije, međutim, vidimo da Kovid-19 ne reaguje tako i da se velikom brzinom širi čim se stvore uslovi za to - rekla je Kisić Tepavčević.

Doktorka je objasnila da isključivo od našeg ponašanja zavisi tok epidemije.

- Više od 140 osoba koje su juče potvrđene kao pozitivne su sve do juče normalno funkcionisale, kretale se, bile u kontaktu sa drugim ljudima i širili su virus. Zato je važno da se svi ponašamo kao da smo potencijalni rezervoari zaraze - objasnila dr Darija Kisić Tepavčević.

Video: Nestorović: Dariju boli glava od mene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    25. jun 2020 | 09:53

    Moj predlog da se na sledećim olimpijskim igram u atletici uvede nova disciplina. Pljuvanje u dalj. Garant sve tri medalje osvaja Srbija. Pre neki dan Vučić dodelio priznanja zdravstvenim radnicima za njihovu nesebičnost i posvećenost u borbi protiv virusa a vi pljujete i po njemu i po ovim junacima.

  • Milica

    25. jun 2020 | 09:05

    Za ovakvu situaciju ste samo VI krivi i niko drugi!!!Od drasticnih mera do poptunog popustanja istih! Treba da vas je sramota i da javno priznate koliko ste nesposobni svi iz "strucnog staba" !!!!!!!SRAMNO!!!!!!!!

  • Uzice

    25. jun 2020 | 09:04

    Kakva crna „struka“ , i misle li oni da ih iko posle svega ovoga smatra za“ struku“ ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA