≫ 

I u Valjevu proglašena vanredna situacija: Čak 36 sati trajao jedan od najdužih bujičnih talasa

U Valjevu je palo 40, a na seoskom području oko 109 litara vode po kvadratnom metru

  • 1
Poplave u Valjevu Foto: Tanjug/Rade Prelić
Poplave u Valjevu Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na području grada Valjeva proglašena je vanredna situacija, radi otklanjanja oštećenja na infrastrukturi koje su prethodnih dana, nakon obimnih kiša, izazvale bujične vode.

Štab za vanredne situacije grada Valjeva pozvao je građane da štetu od poplava prijave na pisarnici ovdašnje Gradsknje uprave i apelovao da ne sprovode nikakve intervencije na vodotokovima, branama, mostovima, putevima i regulacijama, jer tako rizikuju svoju bezbednost, prenose Novosti.

U Valjevu je, zbog obilnih kiša, čak 36 sati trajao jedan od najdužih bujičnih talasa. U Valjevu je palo 40, a na seoskom području oko 109 litara vode po kvadratnom metru. Tokom ponedeljka i utorka bili su se izlili Kolubara, nizvodno od Valjeva, kao i manji vodotokovi, gde su bujice izazvale štetu na objektima infrastrukture i pojedinim kućama, odnosno domaćinstvima.

- Nalaže se Preduzeću za puteve “Valjevo” da hitno pregleda kanale koji su u njihovoj nadležnosti i tamo gde je potrebno ukloni nanos – saopštio je Štab za vanredne situacije grada Valjeva.

Video: Najtužniji prizori Srbije: Poplavljeni gradovi, sela, kuće...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    25. jun 2020 | 18:43

    Hagagaha bananica drzava,jutros mi postar doneo račun za odvodnjavanje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA