≫ 

Najtužnija slika poplava: Toplica potopila groblje, iz prljave vode vire samo spomen-ploče

"Tužno da tužnije ne može biti"

  • 5
Groblje, Prokuplje, Toplica Foto: Printskrin Facebook Boba Stojković

Nakon poplava koje su izazvane obilnim kišava, sabira se šteta. Reka Toplica napravila je ogromnu štetu u Prokuplju i Žitorađi, a upravo iz Prokuplja dolazi i možda najtužnija slika - poplavljeno je groblje.

Na snimku koji je napravljen vidi se da trenutno iz vode vire samo vrhovi spomen ploča.

- Gradsko groblje u Prokuplju, tužno da tužnije ne može biti. O probijenom bedemu smo pisali pre nekoliko meseci, tada nas niko nije čuo, i evo sta smo dobili - komentar je ispod potresnog videa.

Od juče je stanje sa Toplicom nešto stabilnije, reka se povlači u korito, ali je još uvek vodostaj veći od uobičajnog. Ranije je zbog izlivanja vodotokova drugog reda, pre svih reke Kosanice u Kuršumliji i Blatušnice u Blacu, napravljena ogromna šteta na poljoprivredi i privatnim kućima u ovim opštinama, prenose Južne vesti.

Poplavljeni su gradski bazeni, fudbalski i teniski tereni, privatna domaćinstva i kuće u naselju Garić, više stotina hektara poljoprivrednog zemljišta, u prekidu je put ka prokupačkom selu Draganja. Noć pre toga veliki problem napravile su pritoke drugog reda Draguška i Beloljinska reka, zbog čega je na desetine kuća u selu Beloljin bilo pod vodom.

Evakuisano je 86 građana, kojima su domovi poplavljeni, a grad je formirao komisije koje obilaze teren i procenjuju štetu, koja prema prvim procenama nije mala.

Video: Nabujali Ibar nosi sve pred sobom: Od udara u most, nekoliko splavova se potpuno raspalo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    26. jun 2020 | 10:54

    Strasno! Prezalosno !!!! 😥😥😥

  • Lala

    26. jun 2020 | 11:22

    Sto juznije to tuznije.

  • Đorđe

    26. jun 2020 | 12:23

    Prokuplje i okolina su bili potopljeni pre dva dana, niko sem lokalnih portala, tada nije pisao o tome. Juče su se pojavile slike gde se vide ogromni balvani, koje je voda nanela, iz okolne strugare kako leže preko grobova i spomenikaZa potapanje groblja drugi put u 6 godina isključivo krivo lokalno rukovodstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA