≫ 

Matematička gimnazija posle pronalaska devojčice: Nema kamera, prepoznali smo je preko imena

Iz ustanove za Telegraf.rs potvrdili navode porodice, ipak, tvrde da nije bilo snimka na osnovu kog su mogli prepoznati nestalo dete; reagovali na osnovu imena i prezimena

  • 57
Nestala Devojcica Tamara Blazic Foto: Privatna arhiva/niskevesti.rs, Google Street View

Devojčica iz Niša, čiji je nestanak juče prijavljen, a koja je noćas pronađena u autobusu za Ugrinovce u okolini Beograda, prema navodima porodice otišla je na polaganje prijemnog ispita u Beograd.

Kako je tetka devojčice napisala na svom Fejsbuk profilu, 13-godišnja T. B. uputila se u Matematičku gimnaziju, gde bi kao talenat okušala sreću u nastavku školovanja.

Tim povodom obratili smo se upravo Matematičkoj gimnaziji u Kraljice Natalije kako bismo proverili verodostojnost navoda.

Tačno je da je devojčica iz Niša došla da polaže prijemni ispit za upis u sedmi razred Matematičke gimnazije. Kada se sinoć informacija pojavila o nestanku devojčice, shvatili smo da se radi o učenici koja je bila kod nas na prijemnom ispitu (na osnovu imena i prezimena, a ne kamera) i to smo prijavili policiji, i nadamo se da smo time doprineli da policija počne istragu u Beogradu.

Dalje ništa ne znamo kako se istraga odvijala i kako su je pronašli - stoji u pisanom odgovoru Matematičke gimnazije na pitanja Telegrafa.

Na sajtu te ustanove prethodno je objavljeno da će se 27. juna u 10 sati održati tzv. test sposobnosti za upis u sedmi razred osnovne škole u Matematičkoj gimnaziji.

Porodica zatražila pomoć

Podsetimo, sinoć su internet preplavile fotografije devojčice uz opis garderobe koju je nosila. Navedeno je da su je članovi porodice poslednji put videli juče ujutro u sedam sati. Pojedini mediji danas navode da je dete iz kuće otišlo sa đačkom knjižicom.

Nestala Devojcica Tamara Blazic Foto: Privatna arhiva/niskevesti.rs

Kao prva vest u medijima danas odjeknulo je da je pronađena, te da je MUP potvrdio da je nepovređena. Bila je u autobusu na liniji 603.

Informaciju su kasnije potvrdili i članovi porodice na društvenim mrežama, kojima se apel za pomoć najpre i proširio. Na Fejsbuk profilu tetke došlo je i do verbalnog okršaja, o čemu možete čitati OVDE.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Domijada

    28. jun 2020 | 14:27

    Za sve odlicne ucenike iz unutrasnjosti koji poloze prijemni ispit neke srednje skole u Beogradu mogu da dobiju smestaj, hranu i brigu vaspitaca u Domu ucenika srednje skole. Odlicni ucenici nemaju nikakav problem da dobiju Dom.

  • Nin

    28. jun 2020 | 15:11

    U MG postoje odeljenja 7 i 8 razreda za talentovanu decu. Ako je polozila prijemni, koji nije nimalo lak, drzavo pomozi ovom detetu da nastavi skolovanje gde i zeli. Ona je jedna od 100 koja je pobegla od kuce zbog znanja a ne zbog momka.

  • Vladasd

    28. jun 2020 | 18:27

    Dete alal ti vera, pobegla da bi usavrsavala sebe, ne zbog droge, ne zbog decka.. Ja bi je pustio bez prijemnog sad.. 👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA