≫ 

U Novom Pazaru vojska postavlja šatore, medicinari iscrpljeni, hitno se nabavljaju džakovi i sanduci

Više od sto pacijenata u Novom Pazaru ima tešku kliničku sliku

  • 76

Treći dan od uvođenja vanredne situacije u Novom Pazaru broj obolelih ne jenjava. Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru testirao je do petka 4.240 lica od kojih je čak 508 pozitivno na korona virus.

Vojska trenutno postavlja šatore u krugu bolnice ispred palijativnog odeljenja. Juče je montiran šator ispred grudnog, a u planu je postavljanje još jednog šatora ispred infektivnog odeljenja, javlja indeksonline.rs.

Medicinski radnici, lekari, vozači saniteta su na izmaku snage, a direktor opšte bolnice doktor Meho Mahmutović saopštio je da je veliki broj lekara i medicinskog osoblja zaražen virusom Covid19.

Zbog složene situacije u Novi Pazar je stigao koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, grudni hirurg prof.dr Slobodan Milisavljević sa timom stručnjaka iz Kragujevca.

Prema pisanju lokalnih portala, više od sto pacijenata u Novom Pazaru ima tešku kliničku sliku, a ovu informaciju nije demantovao niko od nadležnih.

Povodom navoda na društvenim mrežama o velikom broju preminulih, nadležni iz Zavoda za javno zdravlje kažu da oni nemaju informaciju o broju umrlih, a da podatke o broju obolelih objavljuju odmah pošto ih dobiju iz Beograda.

Da je situacija teška potvrđuje i hitna nabavka koju je juče raspisao Gradski krizni štab. Na spisku je, između ostalog, i 20 limenih sanduka i 200 džakova za posmrtne ostatke.

Milisavljević: Ne širiti dezinformacije o broju umrlih u Novom Pazaru

Situacija u Novom Pazaru je stabilna i apelujem na sve da ne šire dezinformacije o broju umrlih povodom eskalacije infekcije Kovid-19, izjavio je u nedelju uveče Slobodan Milisavljević, koordinator Ministarstva zdravlja za Kovid-19 pandemiju u Novom Pazaru.

Novi Pazar, zdravstveni centar, vojska, satori, korona, koronavirus Foto: Tanjug/Irfan LIčina

- Na društvenim mrežama kruže razne dezinformacije, a ja jedino mogu odgovorno da kažem kao predstavnik Ministarstva zdravlja da zvanične informacije o broju umrlih svako može da nađe na sajtu COVID19.rs. Sve ostalo su dezinformacije - rekao je Milisavljević Tanjugu.

On podseća da je po nalogu ministra zdravlja došao u Novi Pazar zbog eskalacije infekcije COVID19, sa timom lekara u cilju prevazilaženja nastalog stanja.

- Zatekli smo haotično stanje i za tri dana smo uspeli u saradnji sa osobljem i rukovodstvom opšte bolnice Novi Pazar da uspostavimo sistem -  kazao je Milisavljević.

Prema njegovim rečima, potpuno funkcionišu trijažna ambulanta i to 24 sata, ambulanta i odeljenje infektivne klinike zajedno sa intenzivnom negom.

- Apsolutno tvrdim da je opšta bolnica Novi Pazar spremna za predstojeće izazove u sklopu pandemije COVID19 - kazao je Milisavljević.

On je još jednom apelovao na sve da se suzdrže od širenja dezinformacija koje kruže internetom o broju umrlih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    28. jun 2020 | 17:08

    Bitno da se u nedelju uveče po ulicama Pazara slavili rezultati izbora.... Ko je kriv???!!!

  • Ana

    28. jun 2020 | 16:51

    Pa dobro, nije to nista, sitan virus. Nek se slavlja i mitinzi nastave. Idemoooo. 🍻

  • Leki

    28. jun 2020 | 17:48

    Jesu zatvorili sve javne ustanove? Kafici, restorani jel zatvoreno do daljnjeg? Grad zatvoriti niko ni da udje ni da izadje. Apoteke da rade i marketi. I to par sati. Izlazak po prekoj potrebi. Jedino tako da se sredi situacija. Gradovi koji imaju najveci broj zarazenih zatvaraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA