Uznemirenost u Novom Pazaru zbog nabavke limenih sanduka: "Predostrožnost jer raste broj zaraženih"

- U pitanju je jasno definisana i redovna procedura u slučaju bilo kakve epidemije - saopštio je Štab za vanredne situacije

  • 5
Novi Pazar, zdravstveni centar, vojska, satori, korona, koronavirus

Foto: Tanjug/Irfan LIčina

Štab za vanredne situacije Novog Pazara objavio je da je naredbu o nabavci limenih sanduka i vreća za posmrtne ostatke doneo po redovnoj proceduri u slučaju bilo kakve epidemije.

- Gradski štab za vanredne situacije ovu nabavku je izvršio u cilju predostrožnosti i imajući u vidu povećan broj zaraženih, kako bi se zaštitilo stanovništvo, a u skladu sa zakonom koji obavezuje da potencijalni preminuli ni na koji način nisu izvor zaraze - navodi se u saopštenju Štaba.

Odluka je usvojena u subotu, ali je saopštenje sa pojašnjenjem objavljeno u nedelju, kako se navodi, “budući da je veliki broj građana ovim povodom izrazio uznemirenost”.

Kako je ova odluka izazvala uznemirenost kod velikog broja građana, Štab za vanredne situacije oglasio se saopštenjem u kome je navedeno da je nabavka izvršena u skladu sa pravilima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, a u vezi sa sahranjivanjem umrlih lica inficiranih virusom Covid -19.

- U pitanju je jasno definisana i redovna procedura u slučaju bilo kakve epidemije, i u skladu je sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Np

    29. jun 2020 | 11:24

    Svima smo pomagali kad su bile poplave pa zemljotres u Kraljevo tone kamiona robe i hrane smo poslali da nama niko nije ponudio pomoc osim pojedinaca.Bravo Srbijo.

  • Čiča

    29. jun 2020 | 11:03

    Rialiti, počinje.

  • Fadil

    29. jun 2020 | 10:41

    Mi smo krivi sami u NP,drzava nam davala pomoc koliko je mogla,nismo bili zahvalni!Nismo postovali nista sto vlada kao naredbu donese,poslali nam vojsku da nam pomogne a mi brze bolje iz gluposti pojedinaca,sta ce nam vojska moda hoce da pucaju na nas Bosnjake...?!!!!Mi sandjaklije sve smo radili protiv drzave u kojoj zivimo,neskolovanost dosla do izrazaja.Sad...sad se raja uplasila limenih sanduka,a i treba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA