≫ 

U Smederevskoj Palanci otkriven importovan slučaj zaraze, u Smederevu i Požarevcu obolevaju radnici

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu najveći skok obolelih beleži Smederevska Palanka

  • 1
Korona virus Foto: Tanjug/AP

Direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, koji pokriva terirorije dva okruga - Podunavskog i Braničevskog - Ana Jovanović saopštila je najnovije rezultate testiranja na korona virus, prema kojima je zabeleženo povećanje od 25 novih slučajeva.

Od toga, najveći skok obolevanja zabeležen je u Smederevskoj Palanci u kojoj ima 13 novih slučajeva zaraze Kovidom-19, čime je broj ukupno zaraženih postao trocifren i broji 112 slučajeva.

- Od ovog broja imamo učenike, stanovnike opštine, jedan importovan slučaj iz Italije koji se testirao, imamo putnike iz međunarodnog saobraćaja - navela je specifičnost ove opštine u odnosu na ostale sa teritorije dva okruga.

U Požarevcu i Smedrevu zaraženo je domaće stanovništvo, a porast je jednak - po pet novih slučajeva.

- U Požarevcu je 146 zaraženih, što je povećanje od pet novih. Od toga u firmi "Georad "jedno, u Termoelektrani dva, jedan je penzioner, jedna je osoba iz bolnice - navela je dodajući da su svi hospitalizovani u kovid bolnici u Beogradu.

U Smederevu je zabeležen najveći broj obolelih od početka epidemije u ova dva okruga.

- U Smedrevu ih je 238. Imamo pet novih slučajeva. Jedan je radnik Železare, četiri su stanovnici grada - navela je direktorka Jovanović ne precizirajući da li su zaraženi hospitalizovani ili ne.

Ana Jovanovic Ana Jovanović / Printskrin: Youtube/ E-Braničevo

Takođe, spomenula je da u Velikoj Plani ima 57 obolelih, što će reći dva nova, kao i da u opštini Petrovac nema izmena, te da ih je pet inficiranih od početka epidemije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 26. juna u Velikom Gradištu bilo je šest obolelih, u Golupcu jedan, u Žabarima dva, u Žagubici jedan, u Kučevu nijedan, u Petrovcu pet, u Požarevcu 140, u Velikoj Plani 56, u Smederevu 234, u Smederevskoj Palanci 99.

Video: Lončar: U roku od 48 sati odluka o okupljanjima

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    29. jun 2020 | 18:40

    Pre neki dan Velikoplanjanska hitna sluzba odvezla je cetrdeseto godisnjaka u Smed. Palanci, zbog infarkta, vratili ga kuci, on je posle 2 dana preminuo kuci. Da su ga uputili urgentno za BG, covek bi danas 100% bio ziv. Uradili bi mu stentove, i ziveo bi skoro normalno. Sta da rade roditelji? U koga da pucaju? Koga da tuze, i gde? Jednom recju, katastrofa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA