• 0

Pre požara, inspektor u Požarevcu utvrdio određene nepravilnosti: Za sada nema opasnosti po građane

- Oprez je, sa druge strane, potreban - saopštilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine

  • 0
Požar Ekoluks Požarevac

Printskrin: RTS

Ministarstvo životne sredine saopštilo je jutros da prema procenama za sada nema opasnosti po stanovnike Požarevca zbog zagađenja u industrijskog zoni, nastalog nakon jučerašnjeg požara u kompleksu firme "Ekolux recycling see", ali da se preporučuje oprez.

- Nadležne službe će pratiti situaciju na terenu, o čemu će građani biti na vreme obavešteni, navodi ministarstvo u saopštenju.

Dodaju da je lokalni inspektor zaštite životne sredine u Požarevcu pre izbijanja požara boravio u redovnom inspekcijskom nadzoru ovog operatera i utvrdio određene nepravilnosti koje je operater bio dužan da otkloni.

- Po izbijanju požara, inspektor zaštite životne sredine angažovao je nadležne službe i istovremeno naredio operateru da odmah organizuje merenje zagađenosti vazduha, kako bi se preventivno delovalo u slučaju da gasovi nastali tokom požara mogu da ugroze lokalno stanovništvo - navodi se u saopštenju Ministarstva i dodaje:

- U toku dana na mesto događaja izaći će tužilac sa nadležnim službama kako bi utvrdili razloge zbog kojih je došlo do požara i odgovornost za ugrožavanje životne sredine i zdravlja ljudi.

Pored jednog mernog mesta za merenje zagađenosti vazduha u Požarevcu, naloženo je postavljanje dva dodatna merna mesta, zbog nastale situacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima