≫ 

Studentima odobren dodatni ispitni rok

Informaciju potvrdio ministar prosvete

  • 0
Sudent, studenti, predavanje, maske, razmak, odstojanje, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Studenti ostaju u studentskim domovima u Beogradu, a u avgustu će imati još jedan ispitni rok, potvrdio je ministar prosvete Šarčević.

I Studentski parlament Beogradskog univerziteta saopštio je danas da je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem dogovoreno da studenti neće biti iseljeni iz domova kao i da će oni koji su pozitivni dobiti priliku da dodatno polažu ispite.

Navodeći da čekaju usvajanje svih dogovora, parlament je dodao i da čeka odgovor na produžetak roka boravka u domovima i da su nadležnim zbog tog zahteva dostavil spisak završetka julskog ispitnog roka za sve fakultete Univerziteta u Beogradu.

Predstavnici studentskog parlamenta naveli su da će na sledećoj sednici Senata BU predložiti usvajanje obaveznog dodatnog roka za sve fakultete, jer znaju da ga neki do sada još nisu usvojili.

- Smatramo da je donošenje te odluke hitno i da ne sme biti u formi preporuke, niti da se kao i do sada odlaže kao tačka dnevnog reda -  navodi Studentski paralament.

Studenti koji su zaraženi, kako kažu, dobiće priliku da dodatno polažu ispite iz rokova koje su propustili, za šta će se zalagati Ministarstvo.

Studentski paralamet podseća da broj zaraženih studenata iz studentskih domova u Beogradu na osnovu podataka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata je 49. Studenti, koji su zaraženi izolovani su u posebne objekte.

Prethodno je grupa studenata iznela zahtev za dodatni ispitni rok za one koji su oboleli ili se nalaze u režimu samoizolacije.

Video: Šarčević: Studenti koji studiraju u Beogradu ostaju u studentskim domovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA