≫ 

Preminuo čuveni specijalista Svetislav Mišić: Navodno je bio pozitivan na korona virus

Pacijenti, kolege i prijatelji pamtiće ga kao nesebičnog i dobrog čoveka uvek tu da im ukaže i zdravstvenu i svaku drugu pomoć

  • 3
Dr Svetislav Misic Printskrin: Youtube/Vranjska Plus

U Kliničkom centru u Nišu, u 66. godini preminuo je doktor Svetislav Mišić, čuveni vranjski specijalista interne medicine i magistar endokrinologije. Doktor je navodno bio pozitivan na korona virus, pa postoji sumnja da je to i jedan od uzroka smrti.

Ostavio je veliki trag u naučno-istrazivačkom radu u oblasti lečenja od dijabetesa i gotovo ceo svoj radni vek vodio je Dispanzer za lečenje dijabetesa u Domu zdravlja u Vranju. Pacijenti, kolege i prijatelji pamtiće ga kao nesebičnog i dobrog čoveka koji je bio uvek tu da im ukaže i zdravstvenu i svaku drugu pomoć, a potom i kao vrsnog stručnjaka i velikog profesionalca u medicini.

Doktor Mišić je rođen 11. juna 1954. godine u Vranju. Nakon završene gimnazije u ovom gradu, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Nišu 1979. godine. Iste godine počeo je da radi kao lekar u Vranju. Magistrirao je 1987. godine. U penziju je otišao na svoj rođendan prošle godine.

Otišao je najveseliji među nama, smatra Milica Pešić, koja govori i u ime kolega sa Klinike za endokrinologiju KC Niš.

- Sa ogromnom tugom smo primili ovu vest. Čovek veselog duha, čovek koji je oko sebe uvek širio samo najpozitivnija osećanja. Proveli smo brojne trenutke za pamćenje! Naš voljeni endokrinolog iz Vranja. Kolega i prijatelj! Nek počiva u miru!

Profesor Saša Živić, pedijatar KC Niš smatra da je doktor Mišić bio lekar koji je razumeo medicinu i voleo pacijente.

- Koji je uspeh lečenja procenjivao srećom pacijenta, a ne vlastitom korišću. Razumeo je medicinu mnogo više nego su drugi verovali. Bio je pravi vitez endokrinologije: uvek spreman da drugom pomogne. Baš će nedostajati ovaj dobri čovek velikog srca...

Doktor Mišić je za sobom je ostavio suprugu, ćerku i sina. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Video: Ćerka doktora Laze: Nisam očekivala da će ga oplakivati Srbi širom sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    5. jul 2020 | 14:21

    Saučešće porodici. Bio je divan čovek i odličan lekar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA