≫ 

U Čajetini zatvaraju vrtiće, utakmice bez publike

Štab za vanredne situacije opštine Čajetina je na jučerašnjoj sednici doneo Naredbu o hitnim i preventivnim merama u cilju smanjenja rizika od širenja virusa korone

  • 23
Korona virus

Foto: Tanjug/AP

Osim opštine Brus danas je proglasila vanrednu situaciju, a Čajetina je juče donela Naredbu o hitnim i preventivnim merma u cilju smanjenja rizika od širenja virusa korone.

Obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru (u trgovinskom i drugim objektima, javnim i drugim ustanovama) i poštovanje socijalne distance od 2,0 metra. U skladu sa nacionalnim preporukama u ugostiteljskim i sličnim objektima ne mogu se organizovati muzičke, zabavne i druge manifestacije, proslave i porodična okupljanja. Organizovanje sportskih događaja na otvorenom prostoru moguće je održati bez prisustva publike.

Prekida se rad svih Predškolskih ustanova (vrtića) na teritoriji opštine Čajetina.

Radno vreme ugostiteljskih objekata (restorani, kafići, barovi, noćni klubovi, kladionice i ostalo) se ograničava na period od 6 do 23 časova.

Opredeljuju se dežurni telefoni za pozive građana i to:

Naseljeno mesto Čajetina – Dom zdravlja na tel. 031/3831-224 i 031/3831-916

Naseljeno mesto Zlatibor – Ambulanta Zlatibor na tel. 031/841-279

Epidemiolog Užice na tel. 064/8577-507 i 060/8577-519

Aktivira se informacioni centar u okviru Turističke organizacije Zlatibor za sve informacije vezane za preduzimanje mera u cilju smanjenja rizika od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji opštine Čajetina. Broj informacionog centra je 031/845-103. Radno vreme od 8 do 20 časova.

Organizuje se rad Opštinske uprave Čajetina, svih javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Čajetina u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Dezinfikuju se javne površine, trgovi, ulice, parkovi i slično, kao i unutrašnje prostorije javnih objekata.

Mere donete ovom Naredbom stupile su na snagu od noćas i primenjivaće se do otklanjanja rizika od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji opštine Čajetina.

Nije uvedeno vanredno stanje

 

- Na teritoriji opštine Čajetina nije uvedeno vanredno stanje, već su donešene Naredbe o hitnim preventivnim merama u cilju smanjenja rizika od širenja zarazne bolesti Kovid-19, kako bi svi građani opštine ali i svi turisti i posetioci Zlatibora bili bezbedni tokom svog boravka na našoj planini - izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i komadant Štaba za vanredne

situacije, dodajući da nema razloga za brigu i širenje panike jer je situacija u Čajetini i na Zlatiboru sasvim normalna i uobičajena.

Kako su nam kazali, nije uvedena ni vanredna situacija.

Video: Vlada Srbije novim spotom poziva da se poštuju mere zaštite i spreči širenje korona virusa

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    7. jul 2020 | 10:58

    Svaki MINUT neko proglasi vanrednu situaciju. Ovo se pretvorilo u pakao i pritisak.

  • Ko da se snađe tu?

    7. jul 2020 | 11:55

    Sve zavisi od našeg ponašanja, aliiii... kome to pričati, većina poštuje mere koliko je to moguće, ali zato ima ona manjina u svim slojevima društva koja vrši opstrukciju svega pa i virusa, podbunjuju narod, tipa ništa to nije tačno, te čipovanje te antene sve samo nije onako kako je u celom svetu nažalost, a najače ono, probio sam granicu sunčam se u grčkoj ovde niko ne pominje virus i nema ga, ko da su ludi da kažu i da ga ima ko da im dođe na more.

  • Slavko

    7. jul 2020 | 12:17

    Najbolja opcija ponovo uvesti policijski i saluvati živote.. Bolnice su pune i ako želimo normalan život treba uvesti da to protutnji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA