• 0

Srbija čuvar je stabilnosti na Balkanu: Palma na obeležavanju slave u Končarevu

Marković je čestitao slavu svima koji danas slave sv. Jovana, pozvao da poštujemo druge vere i narode ali da moramo čuvati našu veru, tradiciju i naš identitet

  • 0
Dragan Marković Palma

Foto: Dobrica Marković

Danas u selu Končarevu u crkvi sv. Jovana Krstitelja, Dragan Marković Palma sa porodicom je prisustvovao liturgiji povodom praznika Rođenja svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg, koji je i slava sela Končareva.

Nakon liturgije Marković je rekao da je posle 22 godine obeležavanja sv. Jovana u Končarevu organizovanjem velike međunarodne kik boks manifestacije, kojoj je uobičajeno prisustvovalo oko 15.000 ljudi iz čitave Srbije, ove godine zbog epidemije korona virusa ta manifestacija otkazana, a ovaj praznik je obeležen samo liturgijom u hramu sv. Jovana, uz sve mere zaštite koje su na snazi.

On je tom prilikom izjavio da je Srbija čuvar stabilnosti na Balkanu.

- Imajući u vidu da smo posvetili pažnju bolesti koja je nevidljiva, za koju ne znamo odakle je došla i koliko će trajati, moramo da nastavimo život, da nastavimo da radimo i razvijamo ekonomiju, jer samo ekonomski jaka država može biti autonomna i nezavisna. Videćemo kako će se odvijati pregovori o Kosovu i Metohiji u Briselu, jer kosovski albanci nisu poštovali ni ono što je do sada dogovoreno, tj. Briselski sporazum - rekao je on i dodao da se nada da su oni koji odlučuju o sudbini dela teritorije Srbije saznali šta su radili kosovski albanci i ko je kriv zbog ukupne situacije na Balkanu i da moraju priznati da Srbija drži mir na Balkanu i da je Srbija ispoštovala sve svoje obaveze iz sporazuma koje je potpisala.

- Siguran sam da državni vrh neće uraditi ništa na štetu Srbije i njenih građana - izjavio je Marković.

Lider Jedinstvene Srbije je rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu i da su Ivica Dačić i on 2008. doneli odluku da Srbija bude na evropskom putu.

- Ne znam samo do kada ćemo biti na evropskom putu, odnosno kada ćemo uću u EU. Neki kažu 2025 - 2026. godine. Srbija je stekla uslove da uđe u EU jer smo doneli sve zakone koje imaju i jake evropske države, i ja lično poštujem evropske standarde kada su u pitanju plate i ono što se zove život - kazao je Palma.

Na kraju predsednik Marković je čestitao slavu svima koji danas slave sv. Jovana, pozvao da poštujemo druge vere i narode ali da moramo čuvati našu veru, tradiciju i naš identitet.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima