Repriza strašnog scenarija u Novom Pazaru: Preminule i danas još četiri osobe u bolnici zbog korone

Trenutno je u bolnici 374 pacijenata, a u poslednjih 24 sata je primljeno 42

Komentari

 • ,

  Biće i gore samo slušajte struku i bruku.🗣️👤👥🌐🕯️👻⚰️🤭👀

 • marakuja

  Pogledajte samo godista preminulih...

 • Ivana

  Ispovest medicinske sestre koja je preživela koronu: Čuvajte se ljudi, ovaj virus ubija. Prošla sam pakao. Sve me je bolelo. Svaka kost i mišić. Osećala sam i gušenje i lupanje srca. Malaksalost. CRP, parametar iz krvi koji ukazuje na infekciju, bio je povećan, rendgen pluća pokazuje na obostranu upalu tih organa i bronhija. Odmah me šalju na skener, koji je u plućima pokazao "mlečno staklo", oštećenja od virusa. Smeštaju me na moje odeljenje. Promenili smo uloge. Sad sam ja legla u krevet da mene leče. Dobijam hlorokin, hemomicin i ostalu terapiju. Petoro nas je u sobi. -Leče me moje kolege. U skafanderima. Znoje se. Plašila sam se jako da ne završim na kiseoniku i respiratoru. Stalno su nam merili zasićenost krvi kiseonikom. Kad mi stave pulsni oksimetar na levi prst, uvek je lošiji rezultat. Onda sam davala samo desni. Ali sekunde očitavanja rezultata koji te dele od kiseonika i respiratora ne mogu opisati. Srećom, nisam bila na kiseoniku. Bivalo mi je bolje. Deset dana sam provela na lečenju. S nama je bila starija, nepokretna žena. Sestre su je negovale, hranile, davale terapiju. Pošto sam mogla da ustanem, i ja sam je hranila - opisuje Suzana. -Suzana kaže da od svega ima posledice. Posledice su ostale. Treba vremena da se organizam oporavi. Ovaj virus je opasan. Još sam u strahu. Ne znam da li imam antitela. Neko kaže da je još rano. Ali hoću da ih uradim. Zbog sebe.

  • Sara

   @Ivana

   Dr Dejan Zujkovic kaze da je ova situacija kao cunami i da su strasni prizori u bolnicama. Cuvajte se svi, postalo je ozbiljno. Lako cemo sve samo ako sacuvamo ljudske zivote. Kada se ugasi ljudski zivot, sve iza njega postaje pustos i umire.

  • Sara

   @Ivana

   Pardon, dr Zujovic*

 • Ivana

  Za koronu nema leka. Korona kosi i lekare. Kada bi postojao lek lekari bi prvo sebe izlečili. Samo maska, higijena ruku i rastojanje sa drugim osobama. Sklanjajte se od drugih osoba kao da su zaražene.

 • Vidan

  Nije toliko strasan scenario u Pazaru kakav ce za par dana poceti u Beogradu.

 • MZ

  A najopremljenija bolnica u Evropi

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima