≫ 

Vanredna situacija od danas i u Kuršumliji: Krizni štab doneo nekoliko naredbi

Odluke su stupile na snagu danas u 13 sati

  • 0
Dom zdravlja u Kuršumliji, Kuršumlija Foto: dzkursumlija.org.rs

Vanredna situacija proglašena je i na teritoriji opštine Kuršumlija

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije i izveštaja Doma zdravlja Kuršumlija doneo je odluku kojom se proglašava vanredna situacija na teritoriji opštine Kuršumlija, od danas od 13 časova, zbog širenja epidemije zarazne bolesti covid-19.

Opštinski štab za vanredne situacije doneo je sledeće naredbe: Ograničava se rad ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, kladionica i ostalih ugostiteljskih objekata), kao i pekara koje delom obavljaju i ugostiteljsku delatnost u svojim objektima, od 7 do 22 časova.

U ugostiteljskim objektima otvorenog i zatvorenog tipa je obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti između stolova ne manje od 2 metra.

Zabranjuje se okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru, kao i na javnim površinama (parkovi, igrališta itd.) više od 5 osoba. Preporučuje se nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara.

Zabranjuje se organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Nalaže se poslodavcima da na svakom radnom mestu primenjuju mere iz Pravilnika o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti („Službeni glasnik RS br. 94/2020), koji stupa na snagu 11.07.2020. godine.

Kontrolu ove naredbe sprovodiće Komunalna inspekcija opštine Kuršumlija.

Video: Petković: Vanredna situacija od danas i u Užicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA