≫ 

Protesti u Beogradu: Huligani zasipali policiju kamenicama i pirotehnikom, povređeno i više novinara

Povređeno je i više novinara

Uprkos zabrani okupljanja više od 10 ljudi na javnim mestima, demonstranti su i večeras izašli na uliceU teškoj situaciji izazvanoj epidemijom korona virusa u Srbiji, demonstranti su odlučili da se ponovo okupe ispred Narodne skupštine uprkos meri zabrane okupljanja više od 10 ljudi. Neodgovornim ponašanjem demonstranata ugrožava se zdravlje svih građana Srbije, a posebno u situaciji u kojoj danas imamo najviše preminulih u jednom danu. Ni ovoga puta protest nije prijavljen nadležnim državnim organima.

Privedeno 19 demonstranata

 

Policija je do sada privela 19 demonstranata zbog nereda na ulazu u Narodnu skupštinu.

Oni su flašama, kamenicama i raznim drugim predmetima gađali pripadnike policije, novinare i medijske radnike, ali i lomili prozore i kamere na zgradi parlamenta.

Demonstranti potisnuti ka Trgu Nikole Pašića

 

Nastao je pravi stampedo, huligani beže prema Trgu Nikole Pašića. Gore baklje ispred Skupštine.

Ne zna se ima li povređenih i koliko, ali ka mestu gde su se dogodili nemiri juri vozilo Hitne pomoći. Manja grupa huligana i dalje zasipa policiju pirotehnikom i kamenicama.

Huligani napali ekipu TV Pink, fizički ih napali, zadobili više udaraca.

Reagovala je policija na napade. Pripadnici Žandarmerije uspeli su potisnu huligane ispred Skupštine.

Napad na policiju, povređen policajac

 

Huligani su napali policiju ispred Skupštine, letele su baklje, kamenice i dimne bombe. .Jedan od policajaca je pogođen u nogu kamenicom.

Skupština Srbije, Protest u Beogradu

Foto: Printscreen/TV N1

Atmosfera ispred samog parlamenta je na momente napeta, pa se na momente smiri, a s vremena na vreme, neko od huligana baci petarde i kamenice ka policajcima.

Povređeno dvoje novinara

 

U Urgentni centar je vozilom Hitne pomoći, oko 22 sata, dovezeno dvoje novinara agencije Beta zbog povreda zadobijenih tokom protesta.

Oglasio se ministar Stefanović

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da se večeras ispred Skupštine dešavaju brutalne scene nasilja i da je policija morala da reaguje kako bi zaštitila javni red i i mir i imovinu.

- Imamo nasilje i lomljenje prozora na Skupstini i inventara, kamera na zgradi, napad na vrata, i pokušaj da se povrede policajci na koje se baca kamenje - rekao je Stefanović.

Uhapšen sin Petra Škundrića

 

Pri pokušaju upada u Skupštinu večeras je uhapšen Vladimir Škundrić, sin Petra Škundrića, bivšeg ministra rudarstva i energetike i bliskog saradnika Ivice Dačića.

Vladimir Škundrić uhapšen je zajedno sa grupom huligana koja je lomila prozore na zgradi Skupštine. Imao je masku i bejzbol palicu kod sebe.

Huligani su srušili ogradu, napadaju Skupštinu. Čuju se topovski udari, bacaju se baklje, ali policija pozicionirana ispred ulaza, i dalje ne reaguje. 

Samo nekoliko metara od Skupštine huligani bacaju petarde i pirotehnička sredstva. Huligani su uspeli i da slome staklo na ulazu od Skupštine.

Sukob demonstranata među sobom, izboden muškarac

 

Ispred Skupštine Srbije u Beogradu je došlo do incidenta, demonstranti su se sukobili među sobom.

Protest je u toku i u Novom Sadu. Blokiran je put Novi Sad - Zrenjanin. Policija ne dozvoljava demonstrantima da prođu do auto-puta.

Svađa levičara i desničara

 

Ispred Skupštine je došlo do verbalnog okršaja između leviračara i desničara, tačnije članova udruženja Marks 21 s jedne i pristalica Srđana Noga s druge strane. Pristalica Srđana Noga uhapšen je na samom početku protesta u Beogradu.

On je uhapšen jer je ometao organe reda u obavljanju službene dužnosti.

Ispred Skupštine je nekoliko stotina ljudi, znatno manje nego prethodnih dana u isto vreme. Među prvima se ispred parlamenta pojavio Mladen Obradović iz pokreta "Obraz".

 Izmene u saobraćaju

 

Zbog protesta je zatvoren plato ispred Skupštine, a došlo je do izmene u režimu saobraćaja. Linije 24, 26, 37, 44, 58, EKO 1 se preusmeravaju preko Takovske, Svetogorske i Makedonske ulice. Linija 27 preusmerena preko Beogradske do Trga Slavija odakle menja smer i vraća se prema Bulevaru.

Podsetimo, povod za prvi protest u utorak, 7. jula u Beogradu bila je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se u glavnom gradu možda uvesti policijski čas tokom vikenda zbog porasta broja obolelih od korone.

Video: Pokušaj upada huligana u Skupštinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Armejac

    11. jul 2020 | 11:52

    Huliganstvu i nasilnistvu nema kraja, zato se mora odlucno stati u odbranu drzavne imovine i ljudskih zivota.

  • Да

    10. jul 2020 | 21:38

    Господине министре дајте полицији гумеме метке и водене топове и нек оплету по овим говедима.

  • Zanna

    10. jul 2020 | 21:04

    Uhapšene poslati na "dobrovoljan" rad u covid bolnice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA