≫ 

Vapaj dr Macana: U Kraljevu je sve gore i gore, kladionice i kockarnice pune, ne poštuju mere

Čekamo potvrdu o smrti, dok se ne popuni u kovid bazi, ne možemo zvanično da damo informaciju. Večerac će biti saopštenj

  • 25
Koronavirus korona virus doktori

Foto: Tanjug/AP

Maska

Foto: Pexels / Gustavo Fring

U Kraljevu je svaki dan sve gore i gore, kaže direktor kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje Aleksandar Macan i dodaje da se stvaraju novi rizici za pogoršanje epidemiološke situacije, poput okupljanja u kladionicama i kockarnicama.

U Kraljevu je potvrđeno još 44 novih slučajeva zaraze kovidom-19, od početka epidemije 351 oboleli, a samo od 17. juna zabeleženo je 299 novoobolelih, kaže Macan za Tanjug.

Navodi i da je u toku jučerašnjeg dana preminuo jedan pacijent od posledica virusa, i dodao da se za još dva smrtna slučaja od jutros čeka potvrda.

- Čekamo potvrdu o smrti, dok se ne popuni u kovid bazi, ne možemo zvanično da damo informaciju. Večerac će biti saopštenje - naveo je Macan.

On je istakao i da su kladionice i kockarnice velki epidemiološki rizik, jer se u njima okuplja veći broj ljudi, koji ne koristi zaštitnu opremu i ne poštuje fizičku distancu.

- Ne može da bude 100 njih unutra. Jeste veliki epidemiološki rizik, vrlo veliki - ukazao je Macan.

U Kraljevu je od 4. jula na snazi vanredna situacija zbog pogoršane eidemiološke situacije, a Macan naglašava da većina mladih ne poštuje propisane mere.

- Mlađi su svesni, ali se ne pridržavaju. Oni potpuno barataju svim informacijama, toliko su dobro informisani, ali se jednostavno ne pridržavaju i ne znam kako da dopremo do njih - rekao je Macan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    12. jul 2020 | 12:18

    Policijski čas

  • Pavke

    12. jul 2020 | 12:15

    Pod hitno uvesti policajski čas !!! Drugacije ne moze!!! Nije uredu da zbog drugih neodgovornih osoba strada cela nacija!!!

  • Ivan

    12. jul 2020 | 12:16

    Gde je inspekcija da proverava broj osoba u kladionicama i kaficima???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA