• 3

Najkritičniji korona gradovi u Vojvodini: Novi Sad, Vrbas i Subotica. Otvaraju se još 4 kovid centra

S obzirom na povećan broj pacijenata, Klinički centar Vojvodine je prinuđen da proširuje svoje kapacitete i otvara četvrti kovid centra na Klinici za urologiju, Klinici za maksilifacijalnu hirurgiju i Klinici za plastičnu hirurgiju

  • 3
Klinički centar Vojvodine

Klinički centar Vojvodine / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 219 pаciјеnta kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа COVID – 19. Оd tоgа, kod 17 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје.

S obzirom na povećan broj pacijenata, Klinički centar Vojvodine je prinuđen da proširuje svoje kapacitete i otvara četvrti kovid centra na Klinici za urologiju, Klinici za maksilifacijalnu hirurgiju i Klinici za plastičnu hirurgiju.

U KCV se hospitalizuju pacijenti sa teškim formama bolesti i sve težim opštim stanjem. Najveći broj hospitalizovanih pacijenata je sa područja Grada Novog Sada, zatim slede pacijenti iz Vrbasa, Subotice i ostalih mesta u Vojvodini.

U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, KCV apeluje na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG

    E Vrbase, Vrbase...

  • Dunja

    A gde su nam velike privatne bolnice,tu su kad treba da nas oderu...

  • Bilja

    Zasto se onda i dalje dozvoljavaju svadbe u Subotici???

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima