• 0

Ljudi dođu s najobičnijim kašljem, rentgen utvrdi upalu pluća: Duplo povećan broj pregleda u Vranju

Planirano je da se specijalne bolnice u Vranjkoj i Bujanovačkoj banji pretvore takođe u kovid bolnice.

  • 0
Vranje, panorama centar grada, Bolnica, Dom zdravlja, korona, kovid bolnica

Foto Milena Đorđević

Kapaciteti u četiri kovid bolnice u Vranju su skoro popunjeni, a i u kovid ambulanti se iz dana u dan povećava broj pacijenata.

Tokom prethodnog vikenda broj pacijenata pregledanih u kovid ambulanti je za 50 odsto veći u odnosu na prethodnu sedmicu.

Koordinatorka kovid ambulante u Vranju Stefana Mladenović kaže za RTS da su u toku prošle nedelje zabeležili nagli porast pacijenata, u jednom danu smo imali oko 300 pregleda.

- To je jako veliki broj u odnosu na početak epidemije, kada smo imali stotinak pregleda po danu. Klinička slika pacijenata je različita, zavisi od starosnog doba i samih pridruženih bolesti. Uglavnom se javljaju pacijenti sa upalom pluća. Ta klinička slika je kod njih izražena najobičnijim kašljem, ali kada im se uradi rentgen, utvrdi se da se radi o upali pluća. Nisu svi pacijenti teški, neki to podnose mnogo lakše  - rekla je Mladenovićeva.

Ona je dodala da od marta meseca sve vreme imaju svu zaštitnu opremu, te da su svi zdravstveni radnici u potpunosti zaštićeni.

Kovid bolnice u Vranju su pune, samo desetak mesta je slobodno, a i u Surdulici su kapaciteti popunjeni. Planirano je da se specijalne bolnice u Vranjkoj i Bujanovačkoj banji pretvore takođe u kovid bolnice.

Video: Nećemo prezati od uvođenja najrestriktivnijih mera

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima