≫ 

Poznato stanje dece koja su povređena kad je pukao ringišpil kod Sombora: Najmlađe ima 8 godina

Jedno dete je u somborsku bolnicu primljeno sa teškim telesnim povredama

  • 5
Selo Kolut, ringišpil Printskrin: Youtube/Срђан Коруга, Foto: Pixabay

Zbog pucanja ringišpila u selu Kolut kod Sombora povređeno je osmoro dece od kojih je jedno u somborskoj bolnici zadržano sa prelomom nadlaktice, rečeno je "Telegrafu" u ovoj ustanovi.

U selu Kolut kod Sombora sinoć oko 20.30 sati povređeno je osmoro dece kada je pukao nosač ringišpila, dok se ringišpil okretao.

"Telegrafu" je iz  Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović“ u Somboru povodom ovog događaja odgovoreno da je u noći 12.07.2020. godine na Odeljenju za prijem, trijažu i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor dovezeno kolima hitne medicinske pomoći petoro dece, u dobi od 8 do 15 godina, zbog povreda nastalih nakon urušavanja ringišpila u selu Kolut, pored Sombora.

- Odmah po prijemu započeta je dijagnostika povreda. Na bolničkom lečenju i posmatranju zadržano je četvoro povređenih od kojih je jedno dete sa teškim telesnim povredama – prelom nadlaktice. Jedno dete je pušteno kući sa postavljenom mobilizacijom prelomljene ključne kosti - stoji u odgovoru.

Kako se navodi, troje, inicijalno sa lakim telesnim povredama, primljeno je na Odeljenje za hirurgiju Opšte bolnice Sombor radi posmatranja.

- Svi povređeni su stabilnog opšteg stanja i nisu životno ugroženi - navodi se u odgovoru.

Dodaju da su u zbrinjavanju povređenih učestvovali lekari specijalisti urgantne medicine, radiolozi, hirurzi i ortopedi Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor.

Iz Osnovnog javnog tužilaštvu u Somboru "Telegrafu" je rečeno da su preduzeli sve mere iz nadležnosti.

- Od sinoć se prikupljaju sva potrebna obaveštenja u vezi sa tim događajem, da bi se pribavili podaci o svim bitnim činjenicama i okolnostima samog događaja - rečeno nam je u OJT u Somboru.

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    13. jul 2020 | 14:22

    Hvala bogu da su svi živi i zdravi.

  • Ski

    13. jul 2020 | 18:28

    Nije stvar ringispila ,nego uopste sta ti ljudi da rade ako stanu poslovi evo nam sramote gde su nam cirkusi nekad ih je bilo puno a sad ne mozes da prebrojis na jednu ruku ,problem je sto drzava ne pomaze privatnike sve propada pa i oni nemaju para za nove mehanicke sprave bezbednije e to je uzas zajedno sa decom i tom situacijom

  • Euro

    13. jul 2020 | 13:57

    Zabraniti sve ringispile jer su iz perioda 2.sv.rata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA