Otac i sin na respiratoru u Sremskoj Mitrovici: Bili zajedno na manifestaciji

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici osmoro pacijenata nalazi se na respiratoru, kako je naveo Branislav Nedimović

  • 9
korona virus, koronavirus, bolnica, lekari Foto: Tanjug/AP

Sremska Mitrovica uvela je vanrednu situaciju i to, kako kaže za Novosti Branislav Nedimović član Republičkog kriznog štaba, iz preventivnih razloga, odnosno zbog blizine Šapca koji je označen kao žarište.

Novom odlukom na području Grada Sremska Mitrovica ograničen je broj ljudi u zatvorenom prostoru na pet kao i na otvorenom odnosno na četiri kvadratna mestra po jedna osoba. Zabranjeno je organizovanje svadbi, rođendana. Ograničava se rad ugostiteljskih objekata do 23 sata u narednih desetak dana.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici u kojoj se leče iz svih sedam opština iz ovog okruga na Infektivnom odeljenju nalazi se blizu 100 osoba inficiranih virusom korona.

Osmoro na respiratoru

- Trenutno imamo 8 osoba koje su na respiratoru sa težom kliničkom slikom. Od toga troje je iz Sremske Mitrovice, po dvoje iz Stare Pazove i Pećinaca i jedno iz Inđije. Ovo nas veoma zabrinjava, osobe na respiratoru, što ukazuje da je infekcija jaka. Od troje iz Sremske Mitrovice dvoje su otac i sin, koji su se inficirali na nedavno održanoj jednoj manifestaciji - kaže Nedimović koji apeluje na građane da se odgovorno ponašaju i poštuju preventivne mere.

SABAC CRPNA STANICA NEDIMOVIC Branislav Nedimović, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nedimović kaže da u Opštoj bolnici ima 20 respiratora na raspolaganju te da još nije zabeležen nijedan smrtni slučaj na području ovog okruga, otkako je počeo da se povećava broj inficiranih.

- Trenutno je u celom Sremskom okrugu 170 osoba zaraženo korona virusom. Što se tiče Sremske Mitrovice, u subotu je bilo šest a u nedelju tri pozitivna pacijenta, tako da situacija nije alarmantna, sada imamo ukupno 74 pozitivna na korona virus - kaže Nedimović.

Bolnica nije u potpunosti prevedena u kovid status, te je jedan deo ostao za lečenje pacijenata koji nisu bolesni od korona virusa, a prebačeni su i bolesnici iz šabačke bolnice.

Video: Premijerka Srbije o testiranju u privatnim laboratorijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salebbr

    13. jul 2020 | 21:43

    Zasto se bre ne zabrane sve manifestacije na otvorenom i zatvorenom narednih 2 meseca...ko organizuje neke manifestacije zatvor i 10.000 eur kazna..pa.ti organizuj

  • Kiza

    13. jul 2020 | 21:21

    Nedimovic i respiratori, medicina... Ne znam kako drugi ali ja to ne mogu da povežem.

  • Vodolija

    13. jul 2020 | 22:34

    A zašto ljudima moraju da vežu ruke za krevet? 😞

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA