≫ 

Na torti preminulog Despota 13 sveća: "Mama, želeo bih ponovo da se rodim, ali zdrav, da me ne boli"

Dečak leptir, Depost Lazić, danas bi napunio 13 godina, da opaka, retka bolest nije prekinula njegovo detinjstvo

  • 4
Sofija Lazić, majka Despota Lazića, Bajina Bašta Printskrin: Youtube/ Primus Prima, Foto: Facebook

Umesto 13 rođendanskih svećica, danas je na torti Despota Lazića, 13 žalosnih sveća. Dečak leptir je izgubio bitku sa ovom bolešću prošle godine u okrobru, a od reči statusa njegove majke Sofije na Fejsbuku, danas, na dan njegovog rođenja, i kamen bi zaplakao.

Mamaaaaaa želeo bih ponovo da se rodim, ali zdrav, da me ništa ne boli, da mogu da se igram sa svojim drugarima. Danas bi napunio 13 godina dušo naša. Umesto 13 svećica na torti, sada je 13 sveća.... Sve je tako tiho, ne čuje se graja dece. E, moj Despote. Neka ti je srećan rođendan, sine, tamo gde si sad. Tu je mama uz tebe zauvek. Volimo te, Despote, hrabri dečače - napisala je Depotova majka Sofija.

Despot je bio hrabar i nasmejan dečak koji se s ovom izuzetno teškom bolešću borio kao lav. Bulozna epidemoliza od koje je bolovao je teška i retka bolest. Izaziva velike, bolne i krvave rane. Taman kad se jedna smiri, na drugom delu tela - leđima, grudima, rukama, čelu, licu, svuda gde ima kože, bukne nova. Unutrašnje organe spopadaju plikovi, zbog čega je dečak mogao da jede samo kašastu hranu. Bolest ne dozvoljava pravilan rad prstiju pa su mu oni i na rukama i na nogama srasli jedan za drugi.

I pored toga, ovaj maleni dečak igrao se, izlazio i prkosio bolesti koliko god je mogao. Sanjao je da jednog dana krene u školu kao i svi njegovi vršnjaci, a njegov omiljen klub Partizan darovao mu je dres crno-belih.

Nije uspeo. Raširio je krila i otišao. Preminuo je na Institutu za majku i dete u Beogradu usled slabljenja srca izazvanog ovim retkim oboljenjem.

Dečak je nekoliko dana bio bez svetsi i priključen na aparate. Uprkos lošim prognoza, tinjala je nada da će preživeti. I tog petka popodne, 20. jula, kada je Despotu dva puta srce stalo, pa ga lekari reanimirali i vratili u život, njegovi roditelji Sofija i Aleksandar Lazić nisu gubili veru u preokret. Isto veče Despotu je srce opet stalo, bolest je prekinula detinjstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    17. jul 2020 | 10:59

    Andjele,pocivaj u miru.

  • Slobodan_blok70

    17. jul 2020 | 13:35

    Nerviramo se zbog neokrecenih stanova, brinemo zbog nemanja novca za letovanje i slicnih "zivotnih" problema a onda procitamo ovakav clanak.

  • Батица

    17. jul 2020 | 13:17

    Твоје срце је чисто,твоја душа је слободна

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA