≫ 

Korona odnela još jednog srpskog vrhunskog doktora: Izuzetan dijagnostičar, omiljen među pacijentima

Doktor Zvonimir Đorđević, specijalista interne medicine, subspecijalista gastrohepatoenterologije, preminuo je noćas u Nišu

  • 10
Zvonimir Đorđević, doktor Printskrin: Youtube/RTV Focus Vranje

Doktor Zvonimir Đorđević, specijalista interne medicine, subspecijalista gastrohepatoenterologije, preminuo je noćas u Nišu od posledica virusa korona, prenosi Okradio.

Čuveni vranjski lekar, koji je dugo bio i na čelu vranjske bolnice, rođen je 21. septembra 1954. godine u selu Donje Žapsko kod Vranja.

Medicinski fakultet završio u Nišu 1980. godine, specijalizaciju iz interne medicine 1994. a subspecijalizaciju iz gastroenterohepatologije 2000. godine.

Bio je prvi subspecijalista iz te oblasti u vranjskoj bolnici i prvi na niškom Medicinskom fakultetu.

Najpre je, pune četiri godine, radio u Hitnoj pomoći gde je bio i načelnik, a onda je radio kao šef Odseka gastoenterohepatologije Internog odeljenja Bolnice u Vranju od formiranja.

Predavač specijalizantima

Deset godina bio je predavač specijalizantima na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Čest predavač na tribinama Srpskom lekarskog društva i kongresima gastroenterohepatologa i hirurga. Samo u Vranju godišnje je držao po desetak predavanja.

Učestvovao je gotovo na svim svetskim i evropskim kongresima gastroenterohepatologa. Objavio 2007. endoskopski atlas: “Endoskopija proksimalnog segmenta gastrointestinalnog trakta”.

Izuzetan dijagnostičar, strpljiv sa pacijentima

Knjiga je izazvala veliku pažnju u čitavoj Evropi, s obzirom da ništa slično u to vreme nije bilo objavljeno. Ostavio je dubok trag u razvoju medicine ovog kraja, poznat kao izuzetan dijagnostičar, strpljiv sa pacijentima, za koje je uvek imao toplu reč.

Kažu da je uvek znao da se našali sa svojim pacijentima i najozbiljnije situacije svede na prihvatljive. Prijatelji i kolege pamtiće ga kao nekoga ko je nesebično pomagao ljudima i uvek bio uz svoje prijatelje kada je teško.

Za sobom je ostavio suprugu, sina, ćerku i unuka za koga je bio izuzetno vezan. Vreme i mesto sahrane dr Zvonimira Đorđevića biće naknadno saopšteni.

Podsetimo, Saša Seferović, glavni anestetičar na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju preminuo je 15. jula od posledica zaraze korona virusom, posle 10 dana na respiratoru.

Video: Ovako je hirurg heroj dr Laza otvorio UC Niš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda Nole

    18. jul 2020 | 12:28

    Iskreno saucesce porodici Djordjevic,veliki strucnjak interne medicine i covek koji je znao da saslusa pacijenta i pruzi mu dragocen savet.

  • kg 034 kg

    18. jul 2020 | 12:10

    Kako znate da je korona kad ne vrsite obdukciju?

  • Dana

    18. jul 2020 | 12:48

    Tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA