Preokret, građani Požege nisu ljuti na doktorku: "Ovo je vanredna situacija i uslovi su vanredni"

U vreme kada doktora imate u "izobilju", mislite li da je ovo pravi potez i da će nešto rešiti?, pitaju Požežani

  • 11
Dom zdravlja Požega Dom zdravlja Požega / Foto: Privatna arhiva

Slike iz Požege koje su juče obišle Srbiju, a na kojima se vidi kako jedna lekarka pregleda pacijente ispred Doma zdravlja, koji majice zadižu naočigled svih drugih ljudi, naljutila je mnoge građane ove zemlje. Doktorka koja je pregledala pacijente suspendovana je i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak, saopštili su iz Doma zdravlja u Požegi.

No, na doktorku M.Đ.  izgleda nisu kivni samo  - Požežani.

Požega, komentari na društvenim mrežama Požežani stali u odbranu doktorke / Printskrin: Fejbuk

Mnoge od njih zapravo je razbesnela činjenica da je pregled obavljan na taj način i na tako vidnom mestu. Neki su odmah ustali u njenu odbranu i to komentarima na društvenim mrežama.

- Pa ovo je vanredna situacija i vanredni su uslovi. Gde je pogrešila? Da je redovno stnje i tad ne bi bio pogrešan izbor. Doktorku treba podržati.

- Zašto suspendovana? Ne verujem da je to uradila svojevoljno. Pa svi smo svesni uslova u našem Domu zdravlja.

- Uvek se bira najlakše rešenje. Ne dirajte rukovodioce već svu krivicu svalite na one koji su prinuđeni da rade u ovakvim uslovima. U vreme kada doktora imate u "izobilju", mislite li da je ovo pravi potez i da će nešto rešiti? Vratite doktorku na posao - poručili su Požežani, verovatno svesni da je situacija, kao što to obično biva, mnogo komplikovanija od one koja se vidi na fotografijama.

Dom zdravlja Požega Dom zdravlja Požega / Foto: Privatna arhiva

Koji će biti sledeći potez Doma zdravlja u ovom gradu, ostaje da se vidi.

Podsetimo, Požega je pre samo četiri dana, 15. jula, utihnula. Tog dana proglašen je dan žalosti zbog smrti svih stanovnika ove opštine koji su preminuli od posledica korona virusa.

U poslednja 24 sata Požega je zabeležila još tri slučaja zaraze, čime se ukupan broj inficiranih korona virusom popeo na 126.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaooo

    19. jul 2020 | 11:39

    Doktorku na posao odmah uz nadoknadu stete zbog uvrede i narusavanja dusevnog mira.Umesto nagrade,da dobije posao za stalno svalili su jrivicu na nju,a ko je kriv znamo svi .Nije ona odlucila da se pacijenti pregledaju u sanitetu na otvorenom.Nekad pacijenti ne ulaze u sanitet iz nekog razloga,nekad pacijent defecira u sanitetu,ceka se cuscenje...Hocemo novo rukovodstvo bez privilegija pojedinaca!!!Narid je ustao i ne trpi vise,mars neradnicima.Ko ce sad da vam radi,ajde ovi sto se kriju u ordinacijama mesecima...Da vidite kako je ovim mucenicima u covid amb.,kuvaju se u onom odelu,mokri do koze,a vi u smrdljivim fiteljama napolje!Ogorceni smo.Ima tu dosta propusta,ko treba da resi,spremacuca???Smena direktorke,dosta je ljudi godinama mucila.Vise ne dozviljavamo,svi su protiv nje

  • Guliver

    19. jul 2020 | 12:05

    A da neko od novinara ode do Pozege nije na kraj sveta I da napravi intervju sa tom doktorkom da I ona iznese svoju stranu price I da narod iz prve ruke sazna cinjenice zasto,kako I zbog cega a ne odma drvlje I kamenje po njoj odma suspenzija itd.a rukovodioci mozda je dobila naredjenje od direktora da tako radi a sada je taj isti suspenduje da bi se dodvorio gradjanima ,zato kazem I njenu pricu da cujemo.

  • kale

    19. jul 2020 | 11:32

    Podrska doktorki! Bolje je i ovakav pregled pacijenata , nego nikakav, ostalo je nebitno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA