≫ 

"Još uvek nije upaljen crveni alarm, ali situacija u Zaječaru je ozbiljna"

U Zaječaru je od početka epidemije evidentirano 246 pozitivnih građana, od toga je 138 izlečeno, 35 u bolnici, na grudnom i infektovnom odeljenju, a ostali su na kućnom lečenju, kazao je Ničić

  • 1
Zajecar grad Zaječar Printskrin: Youtube/RSFranceIDF

Situacija u Zaječaru poslednjih nekoliko dana nije dobra, vanredna situacija je proglašena zbog naglog porasta broja pozitivnih pacijenata, dnevno je bilo 14, 15 i više od 20, pa 16, rekao je danas Tanjugu gradonačelnik Boško Ničić, navodeći da je danas saopšteno da ima četvoro novoobolelih.

U Zaječaru je od početka epidemije evidentirano 246 pozitivnih građana, od toga je 138 izlečeno, 35 u bolnici, na grudnom i infektovnom odeljenju, a ostali su na kućnom lečenju, kazao je Ničić i dodao da još nije upaljen crveni alarm, ali da je situacija ozbiljna.

Kaže da bolnički kapaciteti nisu popunjeni, iako je broj obolelih porastao i ako je 40 odsto testiranih sada pozitivno.

Ničić smatra da će preventivne mere dati rezultate i da će se narednim danima videti da se situacija smiruje u celom ovom kraju, u Sokobanji, Knjaževcu, Boru, Majdanpeku.

Prema njegovim rečima, u Zaječaru je do sada testirano 3.056 osoba. Svi rezultati su stigli, osim 93 uzorka urađena poslednjih nekoliko dana.

Video: Pored Beograda, ova tri grada u Srbiji su žarište

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    21. jul 2020 | 08:08

    A maske se nose ispod brade ili ih uopste ljudi ne nose, pa kroz par dana eto ih kod lekara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA