Divlja korona u leskovačkom domu za stare: Njih 47 pozitivno, radnica dolazila zaražena na posao

Protiv negovateljice će biti podneta krivična prijava

  • 1
Novo vreme - nova zanimanja Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

U Domu za stare u Leskovcu u petak je proglašena epidemiološka situacija jer je u ovoj ustanovi 47 pozitivnih na korona virus.

Od tog broja, 43 su korisnici Ustanove za odrasle i starije Leskovac, a četvoro je radnika, kako je potvrdila za Jugmediu epidemiolog Zorana Kulić.

Kako je kazala, proglašenje epidemije korona virusa u ovoj ustanovi znači da će se preduzeti sve epidemiološke mere po preporukama ZZJZ Leskovac.

Do sada su preminule dve osobe koje su bile u kovid bolnici, a korisnici su ove Ustanove.

Inače, Ustanova za odrasle i starije broji oko 190 korisnika.

Kako je preneo RTS, u leskovački Dom za stare korona je ušla preko jedne negovateljice koja o svom stanju nije obavestila nadređene.

Krivična prijava protiv negovateljice

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević naložio je da se pokrene disciplinski postupak i krivična prijava protiv zaposlene u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu za koju postoji osnovana sumnja da je dovela u opasnost od zaražavanja zaposlene i korisnike, nesavesnim radom u službi.

Kako je potvrdila za Jugmediu direktorka Ustanove za odrasle i starije Leskovac Gordana Savić, ona joj nije prijavila da je bila u kontaktu sa osobom za koju je znala da je zaražena i dolazila je na posao.

- Tek po nalogu epidemiologa da se i ona testira i izoluje, zaposlena je ceo slučaj prijavila direktoru - saopštilo je Ministarstvo.

Inače, svi pozitivni, s obzirom na to da nemaju simptome, nalaze se u posebnom delu ustanove, koji je opredeljen za njih i ima izdvojen ulaz na koji dolaze lekari.

Video: Dr Jovanović o kovid bazi i njenom značaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    25. jul 2020 | 17:26

    Onda krivicna prijava i za direktorku koja nije kontrolisala stanje , nemoguće da se toliki broj ljudi zarazio odjednom . Nego kada se zale niko im ne obraca paznju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA