≫ 

Cela porodica Jekić je u izolaciji zbog korone: Prvo su ih svi ignorisali, ali sada stiže pomoć

Humani pojedinici i organizacije su u kratkom roku poslali pomoć

  • 16
jekici stigla pomoc crvenog krsta Stigla pomoć Crvenog krsta Foto: Facebook

Posle teksta na našem portalu o sumornoj svakodnevici porodice Jekić iz Pocerskog Metkovića, kod Šapca, u kojoj je od šestoro ukućana dvoje kovid pozitivno, zbog čega su svi u izolaciji, humani pojedinici i organizacije su u kratkom roku poslali pomoć.

- Iste večeri Crveni krst grada Šapca su nam dostavili paket gotovih kuvanih jela, konzerve, krompir i gajbicu vrućih lepinja. Humanitarna asocijacija Duga nam je takođe pomogla. Uveče je pred kuću stigao Aleksandar Prica i doneo brašno, šećer,

kafu, šampone, deterdžent. Lekove za brata poslala nam je poštom Snežana Matović iz Niša, stigli su juče brzom poštom. Sada smo svakodnevno obezbeđeni i svežim hlebom koji nam dostavlja pekar iz Varne - kaže Zorica Zlatarić.

Ona je, podsetimo, objavom "da tog dana nemaju hleba za ručak" i kako od kad su izolaciji "niti ko zove niti donosi pomoć" ukazala koliko je teško živeti izolovan u selu, gde nema bliskih komšija, gde radi samo jedna prodavnica i nema apoteke. Njeni brat i snaha su kovid pozitivni, zbog čega su i ostalih četvoro ukućana po rešenju sanitarne inspekcije u izolaciji i ne smeju da izlaze iz dvorišta.

Zorica Zlataric objava Foto: Privatna arhiva

- Javilo se baš dosta ljudi, više njih je tražilo broj računa da nam uplate novac. Svima sam se zahvalila i objasnila da mojoj porodici novac nije potreban. U meni je puklo jer tog dana za ručak nismo imali hleba pošto ga nismo uspeli nikako da nabavimo u seoskoj prodavnici. Bila sam ljuta što nas je, osim bolesti, zadesila i bespomoćnost, što nema nigde nikoga bar da pozove i pita: kako izdržavate zatvoreni, treba li vam nešto - dodaje Zorica.

Iako skromno žive, Jekići su vredni i na imanju imaju stoku, živinu, sveže povrće i voće, a u zamrzivaču zalihe hrane. Zorica kaže da nije imala nameru da se žali i obmanjuje javnost da će "umreti od gladi".

- Kao u svakoj kući uvek nešto nedostaje, čega nema u domaćinstvu. Bratu i snahi su bili neophodni lekovi, vitamini i više voća. Niko nije smeo da izlazi iz dvorišta jer nas proveravaju, a ne bismo to ni činili da nekoga ne zarazimo. Htela sam da skrenem

pažnju na usamljenost i izolovanost, koja je veća nego ranije, a nikako medijsku pažnju bez razloga što je nekoliko njih prigovorilo. Kakvi smo mi to ljudi postali kad ne razumemo jedni druge - pita se Zorica.

Brat i snaha će se retestirati krajem nedelje retestirati kada svima ističe dvonedeljna izolacija. Sreća pa virus nisu preneli na ostale ukućane iako, zbog skromne kuće, nisu mogli potpuno da budu izolovani, a morali su svakodnevno i da obavljaju seoske

poslove u domaćinstvu.

Video: Mališa je zbog raka i korone nedeljama bio u bolnici, a onda je dobio najdivniji zagrljaj i poklon

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    28. jul 2020 | 21:18

    E bruke od rodbine, prijatelja, komsiluka. Sram da ih bude.

  • Gordana

    28. jul 2020 | 22:32

    Srce mi zaigra kada vidim da se srbi slože. Naša mana je jedino što sami ne obraćamo pažnju, već jedino kada neko pogura pa svi onda nastavimo

  • 🙋‍♂️

    28. jul 2020 | 22:22

    👍👌👏🍻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA