≫ 

Kon uzvratio Radovanoviću na Fejsbuku: Jedinu odgovornost koju prihatam je što sam bio na odmoru

"Ostajem na ovom poslu do razrešenja, eventualne teške zdravstvene sprečenosti ili do prestanka pandemijske pretnje"

  • 9
Predrag Kon

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić, Printskrin: Facebook/Predrag Kon

Od početka epidemije, nekoliko puta je na društvenim mrežama dolazilo do rasprava dvojice epidemiologadoktora Predraga Kona, člana kriznog štaba, i njegovog bivšeg mentora doktora Zorana Radovanovića.

Novu takvu raspravu pokrenuo je Radovanović koji je tvrdio da je došlo do "šibicarenja sa obolelima i umrlima" od korona virusa u Srbiji. Kako on tvrdi, broj nuđen javnosti je višestruko umanjivan i tražio je od Kriznog štaba da se izvini zbog toga.

Doktor dr Zoran Radovanović epidemiolog

Dr Zoran Radovanović / Printskrin: TV Happy

Usledio je Konov odgovor koji prenosimo u celosti.

- Profesore Radovanoviću, nema ni govora da sam učestvovao u bilo kakvoj zaveri ili svesnom lažiranju bilo kojeg podatka u toku ove pandemije. Sve vreme radim na tome da se do kraja raščiste greške, posebno u oblasti informatičke podrške, sa kojom smo, na ovaj način, radili prvi put. Jedinu odgovornost koju prihvatam je što sam bio na planiranom odmoru od 10. do 19. juna. Po povratku 20. juna sam napisao pismo upozorenja Vladi republike Srbije. Teškoće u radu sa bazom Covid 19, po izjavi mojih saradnika počinju sredinom juna, pre toga ih nije bilo.

- Eksperti SZO, koje predlažete da se pozovu su po mom mišljenju uvek dobro došli. Uostalom sve “škole” i kurseve SZO u vezi sa pripremama za pandemijske situacije sam prošao. Na mnogima sam vrlo aktivno učestvovao i davao doprinos svojim prezentacijama.

- Ostajem na ovom poslu do razrešenja, eventualne teške zdravstvene sprečenosti ili do prestanka pandemijske pretnje u skladu sa Hipokratovom zakletvom i svojom profesionalnom obavezom - napisao je Kon.

Video: Darja Kisić-Tepavčević obnašnjava ima li razlike između stalnih i angažovanih članova kriznog štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirka

    31. jul 2020 | 14:36

    Uz duzno postovanje prof.Radovanovica ne razumem potrebu da se stalno oglasava sa nekim ne dokazanim stavovima.U februaru je rekao da virus nece stici do nas.Licno mislim da treba davati preporuke o epidemioloskim mwrama a broj obolelih i umrlih samo unosi nemir i paniku i stres

  • M48

    31. jul 2020 | 14:01

    Svakako se ima šta kriznom štabu prigovoriti, ali nije važno šta se kaže nego ko kaže. Radovanović svoje frustracije zbog uvređene sujete zato što nije pozvan u krizni štab leči pljuvanjem po ljudima koji su sto puta moralniji od njega. Moj animozitet prema tom čoveku potiče još iz vremena kada je davao izjave da je osiromašeni uranijum malte ne lekovit. Kako da verujem čoveku koji je očigledno na platnom spisku farmako mafije? Zasluga za uništenje Batuta dobrim delom pripada i njemu. Čoveku njegovih godina ne priliči da radi to što radi.

  • Lazar

    31. jul 2020 | 13:34

    A moja tetka na infektivnoj klinici ne može da dobije 2 dana slobodno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA