≫ 

Roditelji bebe ostavljene kod traktora u Klenju pušteni iz pritvora: Detence je još u porodilištu

Tužilaštvo tereti oca Dragana T. za krivično delo promena porodičnog stanja za koje je zaprećena zatvorska kazna minimalno šest meseci do pet godina, a majka Dragana će odgovarati za krivično delo kršenje porodičnih obaveza, koje je kažnjivo u rasponu od tri meseca do tri godine

  • 10
Beba novorođenče Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Dragan i Dragana T., roditelji bebe iz Klenja, kod Bogatića, koja je navodno u zoru 17. jula bila ostavljena u njihovom dvorištu, da bi se se posle dva dana ispostavilo da je dete njihovo, pušteni su iz pritvora i braniće se sa slobode, saznaje Telegraf.rs

Otac, koji je izmislio priču da je slučajno pronašao ostavljeno novorođenče kod traktora u svom dvorištu i majka, koja je od policijskih inspektora sakrivala da se tog jutra sama porodila do momenta kada je upućena na ginekološki pregled, uhapšeni su i sa krivičnim prijavama privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu.

- Sud je na osnovu zahteva tužilaštva oboma odredio pritvor do 30 dana. S obzirom da su saslušani svi svedoci, više nema osnova da budu zadržani pa je njima posle nedelju dana ukinut pritvor - navodi izvor Telegrafa.rs.

Tužilaštvo tereti oca Dragana T. za krivično delo promena porodičnog stanja za koje je zaprećena zatvorska kazna minimalno šest meseci do pet godina, a majka Dragana će odgovarati za krivično delo kršenje porodičnih obaveza, koje je kažnjivo u rasponu od tri meseca do tri godine.

Oni neće moći da viđaju svoje dete koje još nije otpušteno iz porodilišta u Loznici, gde se nalazi već 15 dana, pošto će dečak odmah biti smešten u hraniteljsku porodicu.

- Takva je procedura u ovakvim slučajevima i obično traje kraće vremena, ali je ovog puta sve malo usporeno zbog epidemije korona virusa. Najvažnije jeste da je dete dobrog zdravstvenog stanja s obzirom da se majka sama porodila u žbunju kod kuće i sama makazama odsekla pupčanik. Centar za socijalni rad je već pronašao hraniteljsku porodicu za odbačenu bebu - kaža naš izvor iz istrage.

Video: Majka monstrum bacila novorođenu devojčicu u rupu, nedaleko pronađeno telo bebinog blizanca

(D.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bakica

    31. jul 2020 | 18:37

    Gde su im starija deca? Ako su punoletni, zašto ne uzmu dete, to je njihova krv a i riditelji, kad se osveste i shvate sta su uradili, mogli bi da ga prihvate. Naravno, svaki dan, do kraja života, da se mole bogu za oprost užasnog greha koji su počinili odbacivši tek rodjeno dete.

  • Pera

    31. jul 2020 | 18:27

    Ma odmah u zatvor 10 godina minimum za oboje!

  • .

    31. jul 2020 | 21:12

    Srce maleno....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA