• 0

Korona kod 269 korisnika i 83 zaposlena u ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 653, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 261

  • 0
Dom za stare, staracki dom, briga o starima, senior

Foto: Shutterstock

Ministarstvo za rad saopštilo je da je zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo korona virusa kod 269 korisnika i 83 zaposlena.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 653, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 261.

Dom za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu", Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga", Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih '"Radost" u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada", u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Prisustvo korona virusa je potvrđeno u Gerontološkim centrima na Voždovcu, na Bežanijskoj kosi, Mladenovcu, Knjaževcu, Suboticai, Nišu, Novom Sadu, i to u radnim jedinicama Liman i Futog.

Takođe i u Ustanovi za odrasle i starije Leskovac, Domu za smeštaj starih lica Smederevo, Domskom odeljenju pri Centru za socijalni rad Brus, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za smeštaj starih lica Surdulica, Domu za stare i penzionere u Kuli, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Centru za socijalni rad u Vranju, Centru za socijalni rad u Novom Pazaru, Centru za socijalni rad u Leskovcu, Centru za socijalni rad za opštine Žabalj i Titel, Centru za socijalni rad Sečanj, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu.

Virus je prisutan i u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Ćupriji, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Novom Sadu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Lazarevac, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Čukarica, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Trem", Donji Dušnik, opština Gadžin Han, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Dom Topalović", Kladovo, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Adam plus", Kovačica.

Potvrđeno je prisustvo virusa i u Domu za smeštaj odraslih i starijih "Dom Zlatno srce", Umka, Beograd, Ustanovi za smeštaj i negu starih lica "Nacionalni dom", Vladimirovac, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Bonaca", Beograd, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Rea Martia", Zemun polje, Beograd, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Mojsilović plus", Beograd, Domu za stara lica "Konak", Sremska Kamenica, Ustanovi za decu i mlade "Šabac" u Šapcu, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci", Jabuka, Pančevo, Ustanovi za odrasle i starije "Gvozden Jovančićević" Veliki Popovac, Agenciji za pružanje usluge pomoć u kući NANA S.V. Beograd.

Video: Ušli smo u crvenu zonu kovid bolnice: Virus nije izmišljen i ova odela ne oblačimo bez razloga

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima