• 13

Dečaci drže puške i pucaju u živu metu: "Oni i roditelji ove gnusne igre objašnjavaće policiji"

Upozorenje za njih ima Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

  • 13

Tri dečaka u Čelarevu fotografisana su na ulici usred "igre". Ali, u rukama nisu imali mobilni telefon, već - pušku.

Oni su bili okupirani gađanjem žive mete - ptica na grani.

Možda će jednog dana neko od njih zaista i biti dobar lovac, ali, čini se da su još premladi da bi se igrali puškom. I, pre nego što uzmu pušku u ruke, moraju da nauče lekciju - životinje se ne ubijaju iz zabave, i lovci imaju svoja pravila.

Kupite deci knjige i dvoglede, a ne puške. Puškama se priroda ne upoznaje, već zastrašuje i ubija. Pokažite im ljubav i...

Posted by Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije on Четвртак, 06. август 2020.

Upozorenje za njih ima i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, koje se oglasilo na fejsbuku i objavilo fotografiju.

- Kupite deci knjige i dvoglede, a ne puške. Puškama se priroda ne upoznaje, već zastrašuje i ubija. Pokažite im ljubav i dobrotu. Naučite ih da razumeju i štite slabije od sebe. Ova tri dečaka danas i prethodnih dana pucala su na ptice u Čelarevu. Prekinuti su dok su ciljali gugutku na gnezdu. Sledeći put oni i njihovi roditelji ove gnusne igre moraće da objasne policiji - napisali su u objavi.

Takođe, ovakva igra opasna je ne samo jer razvija agresiju, već se povređuju i ubijaju retke i zaštićene ptice.

U poslednje vreme zabeleženo je, tako, ranjavanje rode i sove.

U ZOO kutak je upravo stigla Bela Roda iz Donjeg Međurova koja je ranjena iz vazdušne puške... Ljudska zloba ne prestaje...

Posted by Udruženje ZooPlanet Niš on Понедељак, 30. април 2018.

Roda Bela iz okoline Niša ozbiljno je povređena i verovatno više nikada neće poleteti.

I ranjena sova takođe je iz Niša. Reč je o mladuncu kojem je takođe pogođeno krilo. Sove su ponekad na meti, jer ljudi zbog sujeverja misle da će im one doneti nesreću.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta

    Roditelji da rade ,ruke su im vezane ! Ne smes tuci po guzi ,pljusnuti jedan samarcic...Tuzi ce te i ode (sve po zakonu) ti u zatvor ili ce te izbaciti iz svoje kuce zbog ,,nasilja,, u porodici .Cesto,precesto reci ne pomazu .

  • Bobi

    Tako su im dedovi praćkama po bosanskim šumama radili, a oni u ravnici puškama.To su tragovi zavičaja preneti na potomke u savremenom izdanju.

  • Koko

    Deci ne trebaju ni telefoni ni puške. Nego lopta. Nažalost toga je sve manje

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima