• 0

Konačno: Uklonjeni ledolomci Čakor i Vučevo iz Novog Sada

Poslednja dva dana bez prestanka vršilo se ispumpavanje vode sa brodova, ne čekajući da vodostaj Dunava opadne, kako je prethodno obrazlagano od strane vlasnika brodova da upravo nivo vodostaja reke onemogućava sprovođenje aktivnosti razmeštanja brodova

  • 0
Uklonjeni ledolomci Čakor i Vučevo

Foto: novisad.rs

Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, 31. jula pokrenuto je urgentno rešavanje pitanja uklanjanja brodova - ledolomaca Čakor i Vučevo, imajući u vidu da je došlo do značajnog potonuća istih na obali Dunava, nedaleko od železničko - drumskog mosta u Novom Sadu, te da su posledično mogli naneti štetu i posledice.

Prethodno, još u maju, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je izdalo Rešenje kojim se nalaže rasprema brodova odmah.

- Kako vlasnik brodova nije u kratkom roku preduzeo adekvatne i hitne mere raspreme, Grad Novi Sad se, u saradnji sa resornim ministarstvom, obratio urgentnim pisanim zahtevom Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Odeljenju za vodnu inspekciju.

- Poslednja dva dana bez prestanka vršilo se ispumpavanje vode sa brodova, ne čekajući da vodostaj Dunava opadne, kako je prethodno obrazlagano od strane vlasnika brodova da upravo nivo vodostaja reke onemogućava sprovođenje aktivnosti razmeštanja brodova.

Uklonjeni ledolomci Čakor i Vučevo

Foto: novisad.rs

Nakon ponovne reakcije gradonačelnika Novog Sada i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Lučka kapetanija Novi Sad je dana 7. 8. 2020. godine naložila vlasniku brodova da u najkraćem mogućem roku ukloni brodove Čakor i Vučevo koji se nalaze izvezani na 1.254 kilometara reke Dunav, uz levu obalu, uz nalog da se odmah iznađe rešenje obezbeđivanja broda dovoljne snage da može da povuče nasukan brod Čakor i da ga zajedno sa brodom Vučevo odvuče na za to određenu lokaciju na km 1192 uz desnu obalu (Stari Banovci).

- Grad Novi Sad obaveštava građane da su u subou brodovi Čakor i Vučevo odvučeni na za to određenu lokaciju. Izražavamo veliku zahvalnost Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na hitnim i brzim reakcijama u cilju sprečavanja nastanka bilo kakvih štetnih posledica po građane  i  Novi Sad . navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima